Menu

New York City Ballet: Φθινοπωρινή Σεζόν 2013

  • Κατηγορία Νέα

Η σεζόν 2013-2014 του New York City Ballet άνοιξε στις 17 Σεπτεμβρίου με έξι παραστάσεις του μπαλέτου «Η Λίμνη των Κύκνων» σε παραγωγή του Peter Martins. Το αριστουργηματικό μπαλέτο του Tschaikovsky με σκηνικά και κοστούμια σχεδιασμένα από τον διάσημο Δανό ζωγράφο Per Kirkeby παρουσιάστηκε τελευταία φορά από το New York City Ballet το φθινόπωρο του 2011. Μετά από δύο χρόνια το κλασικό μπαλέτο «Swan Lake» ανεβαίνει ξανά με τους χορευτές του NYCB στο David H. Koch Theater.

Η φθινοπωρινή σεζόν 2013 θα συνεχιστεί έως τις 13 Οκτωβρίου με την παρουσίαση 17 μπαλέτων. Μεταξύ αυτών θα παρουσιαστούν έργα των Balanchine, Jerome Robbins, Peter Martins, Mauro Bigonzetti, Alexei Ratmansky και Christopher Wheeldon καθώς και έργα σε παγκόσμια πρεμιέρα από τους Benjamin Millepied, Justin Peck και Angelin Preljocaj.

Οι τρεις τελευταίες εβδομάδες της φθινοπωρινής σεζόν περιλαμβάνουν πέντε διαφορετικά προγράμματα. Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα all-Balanchine Black & White το οποίο αποτελείται από τα έργα: The Four Temperaments, Episodes, Duo Concertant και Symphony in Three Movements, ένα πρόγραμμα all-Balanchine Short Stories που αποτελείται από τα έργα: La Sonnambula, Prodigal Son και Slaughter on Tenth Avenue, ένα πρόγραμμα Σύγχρονων Χορογράφων το οποίο περιλαμβάνει: το έργο «Soirée Musicale» του Christopher Wheeldon, τα έργα «Namouna» και «A Grand Divertissement» του Alexei Ratmansky καθώς και το «Preljocaj» σε παγκόσμια πρεμιέρα. Επίσης ένα τελικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το έργο «Vespro» του Mauro Bigonzetti, το οποίο δημιουργήθηκε για το NYCB το 2002 και τελευταία φορά παρουσιάστηκε το 2003, το Balanchine Duo Concertant  καθώς και το «Dances at a Gathering» του Jerome Robbins.

Επιπρόσθετα η φθινοπωρινή σεζόν περιλαμβάνει ένα ειδικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για τις οικογένειες, το οποίο σηματοδοτείται από την επιστροφή στο ρεπερτόριο της εταιρείας του έργου «Carnival of the Animals» του Christopher Wheeldon, το οποίο δημιουργήθηκε το 2003 και τελευταία φορά παρουσιάστηκε από το NYCB το 2005. Το οικογενειακό πρόγραμμα ξεκινάει στις 27 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει επίσης τα έργα «Jeu de Cartes» του Martins και «The Four Seasons» του Robbins.

Φθινοπωρινό Gala του NYCB 2013

Το ετήσιο Φθινοπωρινό Gala του New York City Ballet  γιόρτασε το χορό και τη μόδα με την παρουσίαση τριών μπαλέτων σε παγκόσμια πρεμιέρα. Τα κοστούμια των παραστάσεων σχεδίασαν μεγάλα ονόματα του χώρου της μόδας. Το one-time-only gala πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου και φέτος μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο διάσημος χορογράφος Benjamin Millepied σε συνεργασία με την Ολλανδή σχεδιάστρια Iris van Herpen, ο soloist του NYCB Justin Peck, ο οποίος δημιούργησε ένα νέο μπαλέτο με κοστούμια του διάσημου σχεδιαστή μόδας Prabal Gurung που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ο Angelin Preljocaj σε συνεργασία με τον Βελγικής καταγωγής σχεδιαστή Olivier Theyskens, ο οποίος είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αμερικανικού Οίκου Μόδας Theory.

Η Sarah Jessica Parker, η ηθοποιός, παραγωγός, φιλάνθρωπος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του NYCB που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ιδέας για τη διοργάνωση μιας ξεχωριστής βραδιάς- γκαλά στο NYCB, στα πλαίσια της οποίας θα συναντιούνται ο κόσμος του μπαλέτου με τον κόσμο της μόδας, ήταν για μια ακόμη φορά μία από τους προέδρους της  εκδήλωσης. Η Sarah Jessica Parker ήταν επίσης πρόεδρος του Φθινοπωρινού Gala που διοργανώθηκε το 2012 και τίμησε το θρυλικό σχεδιαστή μόδας Valentino Garavani.

Σχετικά Links:

http://www.nycballet.com/Support/Special-Events/Fall-Gala.aspx

http://www.nycballet.com/Season-Tickets/default.aspx

 

Πηγή πληροφοριών: broadwayworld.com

Πηγή εικόνων: vanityfair.com, artspreview.net, vogue.com

επιστροφή στην κορυφή