Menu

Χορός για δύο: Η μοναδική χημεία δύο κορυφαίων χορευτών

  • Κατηγορία Νέα

Είναι από τα κορυφαία αστέρια της παγκόσμιας σκηνής του μπαλέτου και η συνάντηση τους ήταν ορόσημο για την καριέρα τους. Η πρίμα μπαλαρίνα Natalia Osipova και ο κορυφαίος χορευτής Sergei Polunin είναι το νέο ζευγάρι που ξεχωρίζει για την εκρηκτική σχέση του στη ζωή και στη σκηνή. Οι δύο διάσημοι χορευτές είναι μαζί για πάνω από ένα χρόνο. Η γνωριμία τους και η συνάντησή τους επί σκηνή στο μπαλέτο Giselle εξελίχθηκε σε μια μοναδική συνεργασία και σε ένα μεγάλο έρωτα.

Ο Sergei Polunin μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του από το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, στο οποίο αργότερα η Natalia Osipova έγινε κορυφαία χορεύτρια, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά μετά την πρώτη τους συνάντηση ότι θέλει να χορεύει μόνο με την Natalia.

H Natalia Osipova συνεχίζει τις προετοιμασίες σε εντατικούς ρυθμούς για να χορέψει έργα των γνωστών χορογράφων Sidi Larbi Cherkaoui, Russell Maliphant και Arthur Pita (ο Sergei χορεύει μαζί της σε δύο έργα). Θα επιστρέψει στο Sadler’s Wells του Λονδίνου μετά από ένα επιτυχημένο καλοκαίρι όπου χόρεψε σε περιοδεία στη Νέα Υόρκη.

Παρά το γεγονός ότι έκανε το Λονδίνο σπίτι της από το 2013, η γεννημένη στη Μόσχα Natalia ακόμα παλεύει με τη γλώσσα. “Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκλησή για μένα. Θα πρέπει να μάθω Αγγλικά και να τα μάθω σωστά, αλλά δεν υπάρχει ο χρόνος” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον εαυτό της αποκαλύπτει: “Είμαι πολύ συναισθηματικό άτομο, με αυτοπεποίθηση και τόλμη και πάντα υπερισχύουν τα συναισθήματα μου. Είναι πολύ αυθόρμητη μερικές φορές. Αλλά νομίζω ότι τώρα που είμαι 30 είμαι πιο ισορροπημένη και η σκέψη υπερισχύει της πράξης.”

Για την σχέση της με τον Sergei Polunin δηλώνει: “Είμαστε δύο ισχυρές προσωπικότητες και αυτό μερικές φορές δημιουργεί τριβές, αλλά μπορείτε να μάθετε να κάνετε συμβιβασμούς και να βρείτε τρόπους να μην συγκρούεστε με τον σύντροφό σας. Ο Sergei είναι ένα φλογερό και συναισθηματικό άτομο, αλλά είναι συναισθηματικός με διαφορετικό τρόπο από εμένα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι φυσικά...”.

Η Natalia Osipova ομολογεί ότι όταν χορεύει με τον Sergei Polunin απολαμβάνει να τον αφήσει να παίρνει τον έλεγχο. “Ως πολύ ισχυρή προσωπικότητα έχω την τάση να παίρνω το προβάδισμα, αλλά με τον Sergei αφήνω εκείνον να έχει το προβάδισμα. Αυτή η δυναμική λειτουργεί καλύτερα και για τους δυο μας. Είναι κάτι νέο για εμένα και μου αρέσει.”

Για το σχόλιο του Sergei ότι θέλει να χορεύει μόνο μαζί της αναφέρει: “Έχουμε μεγαλώσει τόσο πολύ από τότε. Ήταν πιθανότατα μια συγκίνηση της στιγμής! Βρισκόμαστε σε ένα άλλο επίπεδο σχέσης τώρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι η δουλειά είναι δουλειά και λαμβάνουμε επαγγελματικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε να περιοριστούμε στο να χορεύουμε μόνο μαζί γιατί αυτή δεν θα ήταν η καλύτερη απόφαση για την καριέρα μας.”

Σε ότι αφορά τον πρώην σύντροφό της και κορυφαίο χορευτή Ivan Vasiliev που την άφησε και παντρεύτηκε μια άλλη μπαλαρίνα του Μπαλέτου Μπολσόι, την Maria Vinogradova (το θέμα χαρακτηρίστηκε ως το “ερωτικό τρίγωνο του Μπολσόι”), η Natalia Osipova αναφέρει:

“Δεν ακούω τις φήμες. Με τον Ivan έχω μια πολύ καλή σχέση. Είμαστε σε στενή επαφή. Δεν βλεπόμαστε συχνά καθώς μένουμε σε διαφορετικά μέρη αλλά όταν γίνει αυτό έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Είχαμε χορέψει μαζί από τότε που χωρίσαμε και ευχαρίστως θα το έκανα ξανά.”

Προς το παρόν όμως η Natalia είναι επικεντρωμένη στο χορό της με τον Sergei στην ανεξάρτητη παραγωγή του Sadler’s Wells που αποτελεί ένα νέο βήμα για την κλασικά εκπαιδευμένη μπαλαρίνα.

Πως έγινε η πρώτη συνάντησή τους;

Όταν η Natalia επρόκειτο να χορέψει στο Μιλάνο τη Giselle o παρτενέρ της για λόγους υγείας δεν μπορούσε να χορέψει και η μητέρα της, της πρότεινε να επικοινωνήσει με τον Sergei για να του προτείνει να σταθεί δίπλα της και έτσι του έστειλε e-mail.

Ήταν μια στιγμή που είχε απομακρυνθεί από τον εαυτό του. Η μητέρα μου είχε δει το χορό και μου είπε ότι θα ήταν μια καλή συνεργασία για εμένα. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Ήξερα από τη αρχή την εξαιρετική του φήμη ως χορευτής. Επέλεξα να εστιάσω στη συνεργασία μας.”

Η έλξη τους ήταν προφανής από τις ερμηνείες τους στο μπαλέτο Giselle. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. “Από την πρώτη συνάντηση υπήρχαν ισχυρά συναισθήματα. Καταλάβαμε και οι δύο ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο.”

Ήταν πολύ συναισθηματικός ο χορός με τον Sergei την πρώτη φορά” λέει η Natalia αναπολώντας. “Ήρθαμε κοντά ως άτομα, με τις δικές μας εμπειρίες και κάτι μαγικό συνέβη. Νομίζω ότι το κοινό μπορούσε να αισθανθεί. Ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένη παράσταση. Η Giselle είναι πολύ ρομαντικό μπαλέτο και θα είναι για πάντα το αγαπημένο μου.”

Η Natalia Osipova αναφέρει ότι έχοντας τον Sergei Polunin στο πλευρό της μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος της δουλειάς. Παρόλο που πρόκειται για ατομική κατάσταση ο Sergei πολλές φορές μπορεί να την ηρεμήσει. Σημειώνει ότι ακόμα και ο τρόπος που της λέει “καλή τύχη” μπορεί να την κάνει να νιώσει καλύτερα.

Όταν την ρωτούν αν ο Sergei πρόκειται να επιστρέψει στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου η Natalia σημειώνει: “Δεν μπορώ να απαντήσω. Αυτή είναι ερώτηση για εκείνον. Αλλά είναι εξαιρετικός χορευτής και νομίζω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν αποφάσιζε να το κάνει.”

Για τα επόμενα τους βήματα η Natalia αναφέρει: “Θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε περισσότερα μαζί. Εννοώ ότι είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να χορεύουμε το καλύτερο δυνατό με οποιονδήποτε. Δεν θα πρέπει να φαίνεται η διαφορά, αλλά ...είναι τόσο ιδιαίτερο συναίσθημα να χορεύετε μ' αυτόν που αγαπάτε.”

Πηγή: dailymail.co.uk

Πηγή εικόνας: dailymail.co.uk

 

 

 

επιστροφή στην κορυφή