Menu

Μια μπαλαρίνα εξηγεί γιατί θαυμάζει το corps de ballet

  • Κατηγορία Νέα

Η χορεύτρια μπαλέτου Claudia Suárez εξηγεί γιατί θαυμάζει το corps de ballet.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κάθε φορά που κάποιος την ρωτάει αν θέλει να πάει σε ένα μεγαλύτερο θίασο και να γίνει επιτυχημένη χορεύτρια, απαντάει πάντα με ένα "Ναι", αλλά ακολουθώντας αναφέρει "Αλλά θέλω να πάω στο Corps de Ballet".

Στην πραγματικότητα μια θέση στο corps de ballet είναι χαμηλή θέση σε ένα θίασο μπαλέτου. Οι χορευτές του corps de ballet δεν βρίσκονται στο κέντρο της σκηνής, δεν χορεύουν κάποια variation ή σόλο και φυσικά δεν είναι ο χαρακτήρας που πρωταγωνιστεί σε ένα έργο.

Όμως το corps de ballet είναι σημαντικό στην ιστορία του χορού. Μπορείτε να φανταστείτε το μπαλέτο Δον Κιχώτης χωρίς τους ανθρώπους της πόλης; Το μπαλέτο Giselle χωρίς τις Willis μόνο με τη Myrtha; Έναν Καρυοθραύστη χωρίς κανένα εκτός από την Κλάρα, τον Πρίγκιπα και τη Νεράιδα των Ζαχαρωτών.

Η αλήθεια είναι το corps de ballet δουλεύει ακούραστα. Ένας κύριος ρόλος μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολος από τεχνικής απόψεως, αλλά ο χορός σε μια ομάδα που στέκεται ακίνητη στη δεύτερη πράξη της “Λίμνης των Κύκνων” και χορεύει κάθε μέρα παράστασης είναι επίσης δύσκολη υπόθεση. Η μπαλαρίνα Claudia Suárez αναφέρει ότι θαυμάζει το δύσκολο αυτό έργο του corps de ballet ακόμη και αν χορεύει στη σκηνή “Το Βασίλειο των Σκιών” με 32 μέλη του corps de ballet επί σκηνής στο μπαλέτο “Η Μπαγιαντέρα”.

Επίσης η Claudia Suárez αναφέρει ότι όποτε τις έχει ανατεθεί μια χορογραφία για σολίστ, το εκτιμά πολύ και εργάζεται σκληρά για να δώσει το καλύτερο στη σκηνή. Προτιμά να είναι μέλος του corps de ballet σε αυτό το στάδιο της νέας καριέρας και κατάρτισης. Κάθε χορευτής στο corps de ballet έχει χαρακτήρα και ιστορία.

Η μπαλαρίνα αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας της τίποτα δεν συγκρίνεται με το αίσθημα της ομαδικής εργασίας στη σκηνή. Οι πιο έντονες πρόβες που είχε ποτέ, όπως επισημαίνει, ήταν στο corps de ballet όπου επαναλάμβαναν πολλές κινήσεις, προσπαθούσε να είναι συγχρονισμένη με τους υπόλοιπους χορευτές και να ακολουθεί όποιον βρισκόταν μπροστά, πίσω και σε κάθε πλευρά της.

Το corps de ballet είναι μια ομάδα που αξίζει το θαυμασμό σε κάθε μεγάλο θίασο μπαλέτου στον κόσμο. Ακόμη και όταν βρίσκονται στο πίσω μέρος, οι διευθυντές του θιάσου και οι χορογράφοι εργάζονται ακούραστα μέχρι να πετύχουν τον τέλειο συγχρονισμό. Ένα μεγάλο corps de ballet αποτελείται από μοναδικούς χορευτές. Το corps de ballet είναι ο κορμός στη σκηνή καθώς χωρίς αυτό το μπαλέτο θα ήταν άδειο.

Πηγή: thewonderfulworldofdance.com

επιστροφή στην κορυφή