Menu

Συμβουλές για να μαθαίνετε τα βήματα στα μαθήματα μπαλέτου

  • Κατηγορία Νέα

Μια από τις σημαντικότερες δεξιότητες για ένα νέο χορευτή είναι να μπορεί να μάθει τα βήματα της ρουτίνας χορού. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόση ικανότητα εγκεφάλου και μνήμης απαιτείται για να γίνει κάποιος επιτυχημένος χορευτής. Ο χορευτής δεν αρκεί μόνο να μπορεί να εκτελέσει διάφορα βήματα χορού αλλά πρέπει επίσης να είναι σε θέση να θυμάται τα βήματα με μια καθορισμένη σειρά. Η ικανότητα να μαθαίνετε γρήγορα τις ρουτίνες χορού είναι συνήθως μια προϋπόθεση για τις οντισιόν χορού.

Οι σκηνοθέτες και οι χορογράφοι προτιμούν τους χορευτές που μπορούν να μαθαίνουν τα βήματα γρήγορα.

Οι ακόλουθες τέσσερις συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μάθετε πως να απομνημονεύετε γρήγορα τις ρουτίνες χορού.

Γνωρίστε τα βήματα σας

Κάθε χορευτική ρουτίνα μπορεί να αναλυθεί σε μια σειρά γνωστών βημάτων και συνδυασμών. Οι καλοί εκπαιδευτές χορού προσπαθούν να μεταδώσουν βασικές δεξιότητες στις εισαγωγικές τάξεις, προτρέποντας τους μαθητές να μάθουν τόσο το βήμα όσο και το όνομα του βήματος. Αν είστε εξοικειωμένοι με τα βήματα των μαθημάτων χορού, τόσο πιο γρήγορα θα μπορείτε να τα συνδυάσετε για να απομνημονεύσετε μια χορογραφία. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να παρακολουθήσετε μια οντισιόν για μπαλέτο, βοηθάει να κάνετε τα εξής: βασικά βήματα μπαλέτου, πιρουέτες, ποζισιόν μπαλέτου.

Χρησιμοποιήστε τα βήματα των μαθημάτων στις χορογραφίες

Η χορογραφία γενικά διδάσκεται ως μια σειρά συνδυασμών βημάτων χορού. Παρακολουθήστε προσεκτικά τον εκπαιδευτή χορού καθώς δείχνει τα βήματα. Οι καλοί δάσκαλοι χορού θα σταθούν μπροστά στην τάξη και θα δείξουν κάθε βήμα αργά.

Περιμένετε έως ότου ο δάσκαλος ολοκληρώσει την εκτέλεση των βημάτων πριν δοκιμάσετε μόνοι σας τα βήματα. Μερικοί χορευτές κινούνται μαζί με τον εκπαιδευτή την ώρα που δείχνει τα βήματα. Αν αποτύχετε να παρακολουθήσετε πρώτα, κινδυνεύετε να χάσετε μέρος της χορογραφίας. Είναι καλύτερα να παρακολουθήσετε πρώτα και μετά να δοκιμάσετε.

Κατανοήστε τη μουσική

Ο χορός συνδυάζει συνήθως τις κινήσεις με τη μουσική. Όταν ένας χορογράφος δημιουργεί μια χορευτική ρουτίνα, η επιλογή της μουσικής είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του χορού. Ένα κομμάτι μουσικής επιλέγεται συχνά επειδή έχει κάποιους ρυθμούς και τέμπο που εναλλάσσονται. Ακούστε προσεκτικά τη μουσική. Προσπαθήστε να βρείτε το ρυθμό και να συνδέσετε νοητικά τα βήματα μαζί με το ρυθμό ή τους στίχους του τραγουδιού. Θυμηθείτε ότι αυτοί οι συνδυασμοί βημάτων επαναλαμβάνοντας συχνά κάθε φορά που αναπαράγεται η μελωδία ενός τραγουδιού.

Πρακτική

Όπως και με κάθε νέα δεξιότητα, η πρακτική κάνει την τελειότητα. Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας αν φαίνεται να σας παίρνει λίγο περισσότερο από άλλους για να μάθετε τη χορογραφία μιας ρουτίνας χορού. Η ικανότητα σας να μαθαίνετε χορογραφίες γρήγορα θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς το μυαλό σας θα συνηθίσει να σχηματίζει συνδυασμούς.

Η πρακτική θα επιφέρει βελτιώσεις σε όλους τους τομείς του χορού σας, γεγονός που θα σας διευκολύνει να μάθετε περίπλοκα βήματα. Όσο πιο εξοικειωμένοι είστε με τα βήματα, τόσο πιο εύκολο θα είναι είναι να τα συνδέσετε στο μυαλό σας.

Πηγή: thoughtco.com

επιστροφή στην κορυφή