Menu

Η Λίμνη των Κύκνων με το Royal Ballet στον κινηματογράφο

To μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων ένα από τα διασημότερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου μπαλέτου και ένα από τα πιο αγαπημένα των θεατών παρουσιάζεται σε μια νέα παραγωγή από το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή παράσταση σε μετάδοση στους κινηματογράφους Village Cinemas την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018.

Η ιστορία ξεκινάει από τη στιγμή που ο πρίγκιπας Siegfried πάει για κυνήγι και συναντάει ένα κοπάδι κύκνων. Ξαφνικά, και προς μεγάλη του έκπληξη, ένας από τους κύκνους μεταμορφώνεται σε μία όμορφη κοπέλα. Ο πρίγκιπας σαγηνεύεται από την ομορφιά της και την ερωτεύεται. Όμως ένα μαγικό ξόρκι τη κρατάει φυλακισμένη, επιτρέποντάς της να έχει ανθρώπινη μορφή μόνο τη νύχτα.

Πρόκειται για μια νέα παραγωγή του διάσημου κλασικού μπαλέτου σε χορογραφία του καταξιωμένου χορογράφου Liam Scarlett με πρωταγωνιστές τους διάσημους κορυφαίους χορευτές Marianela Nunez στο ρόλο της Οντέτ/Οντίλ και Vadim Muntagirov στο ρόλο του Πρίγκιπα Siegfried.

Η Λίμνη των Κύκνων ήταν η πρώτη σύνθεση του Τσαϊκόφσκι για μπαλέτο. Σήμερα είναι αναμφισβήτητα το πιο αγαπημένο και αξιοθαύμαστο μπαλέτο από όλα τα κλασικά μπαλέτα. Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την πρεμιέρα του το 1877 η Λίμνη των Κύκνων δεν σημείωσε επιτυχία. Χάρη στην παραγωγή του 1895 από τους Marius Petipa και Lev Ivanov, η Λίμνη των Κύκνων έχει γίνει ένα από τα σπουδαιότερα έργα του ρεπερτορίου μπαλέτου. Η επιτυχία αυτή δεν οφείλεται μόνο στην μαγευτική μουσική του Τσαϊκόφσκι αλλά και στις εντυπωσιακές χορογραφίες μεταξύ των σκηνών του βασιλικού παλατιού του Πετιπά και των γεμάτων λυρισμό σκηνών της λίμνης που δημιούργησε ο Ιβάνοφ.

Η Λίμνη των Κύκνων έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στο ρεπερτόριο του Βασιλικού Μπαλέτου από το 1934. Έκτοτε υπήρξε μια σειρά παραγωγών, η πιο πρόσφατη από τις οποίες ήταν εκείνη του Anthony Dowell. Αυτή την περίοδο το Royal Ballet δημιουργεί μια νέα παραγωγή με επιπλέον χορογραφία από τον καλλιτέχνη του θιάσου, Liam Scarlett. Ο Scarlett παραμένοντας πιστός στο έργο των Petipa – Ivavon φέρνει μια φρέσκια ματιά στην παρουσίαση του κλασικού μπαλέτου σε συνεργασία με τον σχεδιαστή John Macfarlane.

Δείτε παρακάτω το video για την παράσταση

Πηγές: villagecinemas.gr, roh.org.uk

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή