Menu

Κορυφαίες χορεύτριες μπαλέτου που αξίζει να ακολουθήσετε στο instagram

  • Κατηγορία Νέα

Η κορυφαία χορεύτρια Misty Copeland έχει πει κάτι τόσο ρεαλιστικό που έγινε δημοφιλές στο instagram μεταξύ των χορευτών. “Το πιο δύσκολο πράγμα που ακούει κανείς ως χορευτής μπαλέτου είναι ότι είναι χαριτωμένο", αναφέρει χαρακτηριστικά. “Και μου αρέσει. Μόνο αν γνωρίζετε τι χρειάζεται για να φανεί χαριτωμένο”, συμπληρώνει. Είναι λογικό γιατί αυτό ταιριάζει με πολλούς χορευτές μπαλέτου: περνούν πολλές ώρες εκπαίδευσης και κάνουν αρκετές πρόβες προκειμένου να τελειοποιήσουν ένα ρόλο. Το κοινό όμως είναι εκείνο που βλέπει και κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια το instagram έδωσε στους χορευτές μια πλατφόρμα για να μοιράζονται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια και την καθημερινότητά τους. Η δημοσίευση εικόνων στα social media είναι σημαντική για τους χορευτές γιατί τους επιτρέπει να αποκτήσουν περισσότερους θαυμαστές εκτός από το κοινό που παρακολουθεί τις παραστάσεις και να γίνουν πιο προσιτοί στον κόσμο. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των χορευτών είναι όμορφα και εντυπωσιακά για τους φίλους του μπαλέτου.

Στο instagram μπορείτε να δείτε για παράδειγμα video από τις πρόβες των χορευτών και του corps de ballet του American Ballet Theatre ή άλλων κορυφαίων θιάσων μπαλέτου σε όλο τον κόσμο αλλά και στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των χορευτών μπαλέτου. Και το πιο σημαντικό είναι να μάθετε για τη σκληρή δουλειά των χορευτών που οδηγεί στο χαριτωμένο αποτέλεσμα στη σκηνή.

Οι μπαλαρίνες που αξίζει να ακολουθήσετε στο instagram

Misty Copeland @mistyonpointe

Το 2016, η Misty Copeland έγραψε ιστορία όταν έγινε η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που προήχθη σε κορυφαία χορεύτρια του American Ballet Theatre. Είναι επίσης αθλητής με χορηγία της Under Armor και συγγραφέας. Η Copeland είναι τόσο απασχολημένη που μερικές φορές οι δημοσιεύσεις στο instagram της, είναι ο καλύτερος τρόπος να ενημερωθείτε για τα τελευταία έργα, τις παραστάσεις και τις ανακοινώσεις της.

Isabella Boylston @isabellaboylston

Η Isabella Boylston είναι κορυφαία χορεύτρια στο American Ballet Theatre και μια από τις πιο δημοφιλείς μπαλαρίνες του κόσμου αυτή τη στιγμή. Φέτος χόρεψε στο ρόλο της Jennifer Lawrence στην ταινία Red Sparrow και επίσης πρωταγωνίστησε σε μια διαφήμιση της Nike. H Boylston δημοσιεύει συχνά αποσπάσματα από τις πρόβες της και τις προπονήσεις της με κορυφαίους δασκάλους για κύριους ρόλους.

Lauren Lovette @ laurenlovette

Ως κορυφαία χορεύτρια του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης, η Lauren Lovette χορεύει σε μερικά από τα πιο εμβληματικά μπαλέτα κάθε σεζόν. Αλλά πρόσφατα άρχισε να χορογραφεί τα δικά της έργα για τον γνωστό θίασο. “Πολλές φορές μιλάμε για πράγματα, αλλά δεν τα κάνουμε πραγματικά”, δήλωσε η Lovette στο περιοδικό Dance Magazine το 2016. “Θα δημοσιεύσουμε στα social media, αλλά όταν κάνεις πραγματικά τέχνη που αντιπροσωπεύει αυτό που προσπαθείς να πεις, είσαι μέρος της δράσης.” Στο instagram της, η Lovette μοιράζεται αποσπάσματα της χορογραφίας της σε διαφορετικές στιγμές στη διαδικασία δημιουργίας.

Maria Kochetkova @balletrusse

Με το ενδιαφέρον της για τη μόδα και την ιδιόμορφη αίσθηση του χιούμορ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Maria Kochetkova έχει χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι σημαντικό να υπάρχει αυτή τη σύνδεση ανάμεσα στο κοινό και σε αυτό που κάνουμε, επειδή δεν υπάρχει τίποτα που πραγματικά σας λέει ότι το μπαλέτο δεν είναι περισσότερα από τη Λίμνη των Κύκνων”, δήλωσε στη Vogue το 2016. Συχνά αναρτά αποσπάσματα βίντεο από τις πρόβες στο instagram της και τα στιγμιότυπα από το μπαλέτο κεντρίζουν το ενδιαφέρον και όσων δεν είναι λάτρεις του μπαλέτου.

Ashley Bouder @ashleybouder

Ως χορεύτρια, η Ashley Bouder είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά άλματα και τις δυναμικές στροφές της, τα οποία θα δείτε σε βίντεο στο προφίλ της στο instagram. Επίσης η Bouder μοιράζεται φωτογραφίες της κόρης της, Violet Storm, από τα παρασκήνια του θεάτρου ή όταν κάνουν μπαλέτο που είναι πολύ χαριτωμένες. Πρόσφατα, η Bouder έγραψε στο περιοδικό Dance Magazine τους λόγους γιατί το μπαλέτο να αγκαλιάσει τον φεμινισμό και να απαλλαγεί από τους ρόλους των φύλων.

Πηγή: refinery29.com

επιστροφή στην κορυφή