Menu

Οι λόγοι που όσοι ανήκουν στη γενιά της χιλιετίας έχουν προδιάθεση να είναι πιο τελειομανείς

  • Κατηγορία Νέα

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Bulletin δείχνουν ότι οι Millennials (δηλαδή όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000) είναι η γενιά που έχει έχει τάση προς την τελειομανία. Το χαρακτηριστικό αυτό σχετίζεται και με το μπαλέτο καθώς οι νεότεροι χορευτές ασχολούνται περισσότερο με την τελειοποίηση της κίνησης τους σε συνεργασία με αυστηρούς εκπαιδευτές και περνούν από έντονο ανταγωνισμό για να διακριθούν στο χορό.

Γιατί λοιπόν η σημερινή γενιά κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα της τελειομανίας; Η μελέτη εντοπίζει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την πίεση για την εύρεση υψηλών θέσεων εργασίας και τη χρήση σοβαρών κοινωνικών μέσων ως πιθανούς λόγους για την τάση των χορευτών στην τελειομανία. Ενώ η προσπάθεια για την αριστεία είναι ένας καλός στόχος, αν αυτή η συμπεριφορά μετατραπεί σε εμμονή μπορεί να είναι επιζήμια για την ευημερία και τη γενική απόλαυση του χορού. Παρακάτω αναφέρονται οι τρόποι για να αποφύγετε τρεις κοινές παγίδες τελειομανίας:

Ορίστε αυξανόμενους στόχους για τον εαυτό σας

Αντί να συγκρίνετε τα επιτεύγματά σας με τα αποτελέσματα άλλων χορευτών, δοκιμάστε να διοχετεύσετε αυτή την ενέργεια σε στόχους μικρότερης κλίμακας που ορίσατε για τον εαυτό σας, όπως προσθέτοντας μια περεταίρω βελτίωση στις πιρουέτες σας.

Δημιουργική ώρα ενασχόλησης με τα social media

Αντί να χρησιμοποιείτε ελεύθερο χρόνο για να προσπαθήσετε να μοιάσετε με τους φαινομενικά τέλειους χορευτές στο Instagram, δοκιμάστε να μιλάτε με τους φίλους σας λιγότερο μέσω social media και περισσότερο με επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο έξω από το στούντιο χορού.

Αναγνωρίστε τα δικά σας επιτεύγματα

Αντί να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν είστε τόσο ταλαντούχοι όσο οι άλλοι, δοκιμάστε να αναγνωρίσετε τα προσωπικά σας επιτεύγματα και αφήστε τον εαυτό σας να αισθάνεται περήφανος.

Πηγή: pointemagazine.com

επιστροφή στην κορυφή