Menu

Οι παραστάσεις μπαλέτου που θα δούμε τον Νοέμβριο στην Αθήνα

  • Κατηγορία Νέα

Εντυπωσιακές παραστάσεις μπαλέτου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό στην Αθήνα τον Νοέμβριο 2018.

Το επιτυχημένο πρόγραμμα μεταδόσεων κορυφαίων έργων μπαλέτου από το Θέατρο Μπολσόι με τους χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι συνεχίζεται και τη νέα σεζόν περιλαμβάνει πολλές εντυπωσιακές παραστάσεις. Αυτή τη σεζόν το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου μπαλέτου με τους κορυφαίους χορευτές, σολίστ και corps de ballet του Μπαλέτου Μπολσόι. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα κλασικά μπαλέτα La Sylphide, Don Quixote, La Bayadere και The Sleeping Beauty καθώς και το αγαπημένο μπαλέτο των Χριστουγέννων, The Nutcracker. Επίσης θα παρουσιαστούν τα μπαλέτα The Golden Age και Carmen Suite / Petruska.

Το Bolshoi Ballet Live ξεκινάει στις 11 Νοεμβρίου 2018 με το κλασικό μπαλέτο Η Συλφίδα, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα στις 17:00 μ.μ. στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Συλφίδα είναι ένα πλάσμα ουράνιο που φαντάζει στα μάτια του Τζέιμς η τέλεια, αν και απρόσιτη γυναίκα. Το μπαλέτο είναι ένα αριστούργημα του ρομαντισμού και ένα από τα παλαιότερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Την ημέρα του γάμου του ο νεαρός Σκωτσέζος Τζέιμς ξυπνάει από το φιλί που του δίνει μια αιθέρια φτερωτή ύπαρξη, μια Συλφίδα. Μαγεμένος από την ομορφιά της, ο Τζέιμς ρισκάρει τα πάντα για να κυνηγήσει τον ανέφικτο έρωτα. Η Συλφίδα είναι ένα από τα πιο παλιά έργα της ιστορίας του μπαλέτου και ένα κομψοτέχνημα της δανέζικης σχολής Μπουρνοβίλ. Ο γνωστός χορευτής και χορογράφος Γιόχαν Κόμποργκ το χορογραφεί μοναδικά για τα Μπολσόι.

Πληροφορίες παράστασης

The Bolshoi Ballet Live: Η Συλφίδα

Απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 – 17:00 μ.μ.

Μουσική: Herman Severin Løvenskiold

Χορογραφία: Johan Kobborg (βασισμένη στον August Bournonville)

Λιμπρέτο: Adolphe Nourrit & Filippo Taglioni

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet των Μπολσόι

Κορυφαίοι χορευτές των Θεάτρων Μπολσόι και Μαριίνσκι συμμετέχουν στο Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Μπαλέτου που θα παρουσιαστεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2018 στο Christmas Theater της Αθήνας. Δώδεκα από τους καλύτερους χορευτές των θεάτρων Μπολσόι και Μαριίνσκι ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας αποδεικνύουν ότι το μπαλέτο είναι μια μεγάλη γιορτή. Η παράσταση περιλαμβάνει αποσπάσματα από διάσημες παραστάσεις όπως «Η Λίμνη των Κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Δον Κιχώτης», «Κουρσάρος» κ.α.

Μερικά μόνο ονόματα από τα μεγάλα αστέρια του χορού που θα απολαύσουμε από τα Μπαλέτα Μπολσόι είναι η σπουδαία πρίμα μπαλαρίνα του Ευγενία Ομπρατσόβα (Evgenia Obraztsova), ο κορυφαίος χορευτής Ρουσλάν Σκβορτσόφ (Ruslan Skvortsov), ο κορυφαίος χορευτής Αρτέμι Μπελιακόφ (Artemy Belyakov), η πρώτη σολίστ Ντάρια Χοχλόβα και ο πρώτος σολίστ Ίγκορ Τσβιρκό (Igor Tsvirgo). Από τα Μπαλέτα Μαριίνσκι θα θαυμάσουμε τον κορυφαίο χορευτή Μαξίμ Ζούζιν (Maxim Zyuzin). Συνολικά 12 μεγάλοι χορευτές από τα μπαλέτα Μπολσόι και Μαριίνσκι θα μας αποδείξουν ότι το μπαλέτο είναι η μεγαλύτερη γιορτή της ψυχής.

Πληροφορίες παραστάσεων

Christmas Gala Μπαλέτου

Με κορυφαίους σολίστ των Θεάτρων Μπολσόι και Μαριίνσκι

Christmas Theatre

Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεΐκου)

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 (20:00 μ.μ.)

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 (20:00 μ.μ)

επιστροφή στην κορυφή