Menu

Ποτέ δεν είναι αργά για την ερασιτεχνική ενασχόληση με το μπαλέτο – Τα οφέλη από τα μαθήματα χορού

  • Κατηγορία Νέα

Το μπαλέτο είναι ένα είδος χορού, με καταγωγή από την Ιταλία του 15ου αιώνα, που εξελίχθηκε στη σκηνική του μορφή κυρίως στη Γαλλία και στη Ρωσία. Με το πέρασμα των ετών έγινε μια μορφή τέχνης με υψηλές τεχνικές απαιτήσεις και συγκεκριμένη ορολογία. Είναι η κίνηση σύμφωνα με τη μουσική. 

Η τέχνη του μπαλέτου διδάσκεται σε πολλές σχολές χορού σε όλο τον κόσμο. Για να γίνει κάποιος επαγγελματίας χορευτές χρειάζεται πολλά χρόνια συστηματικής εκπαίδευσης. Οι επαγγελματίες χορευτές ξεκινούν να ασχολούνται με το χορό από νεαρή ηλικία. Όμως η ερασιτεχνική ενασχόληση με το μπαλέτο δεν έχει κάποιο όριο ηλικίας καθώς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους άσκησης που διατηρεί το σώμα σε φόρμα σε οποιαδήποτε ηλικία.

Υπάρχουν σε πολλές σχολές χορού μαθήματα μπαλέτου για μαθητές άνω των 55 ετών και οι δάσκαλοι αυτών των τάξεων αναφέρουν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να μάθει κάποιος μια νέα δεξιότητα. Για πολλούς μαθητές η ενασχόληση με το μπαλέτο είναι μια ικανοποίηση της επιθυμίας που είχαν σε νεαρή ηλικία να γίνουν χορευτές.

Η καθηγήτρια χορού Judy Russell δήλωσε ότι τα μαθήματα χορού είναι μια ευκαιρία για όσους έχουν κάνει χορό και δεν είχαν την δυνατότητα για πολλούς λόγους να συνεχίσουν τα μαθήματα όταν ήταν νεότεροι. Πρόσθεσε ότι κάποιοι μαθητές μπορεί να ήθελαν να γίνουν χορευτές στο παρελθόν αλλά δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους. Έτσι ως ενήλικες είναι πρόθυμοι πλέον να ικανοποιήσουν εν μέρει τις επιθυμίες τους.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι ο χορός είναι μια πρόκληση για τους ενήλικες. “Πρέπει πραγματικά να δουλεύετε προσεκτικά στα μαθήματα, με χιούμορ και με ήπιες κινήσεις, χωρίς να περιμένετε από τους μαθητές να κάνουν όσα ένας 25χρονος χορευτής”, σημειώνει η Judy Russell.

Εκτός από ένα υγιές χόμπι, το μπαλέτο βοηθάει τους ενήλικες να διατηρήσουν την ισορροπία και την δύναμή τους. Η καθηγήτρια χορού Theresa Mackareth είπε ότι υπάρχει και μια κοινωνική πτυχή στην ενασχόληση με το μπαλέτο σε μεγαλύτερη ηλικία. “Έχω δει ότι αναπτύσσονται φιλίες στις τάξεις χορού”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Και για εμένα αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του χορού”, συμπλήρωσε.

Πηγή: cbc.ca

επιστροφή στην κορυφή