Menu

Η Kate Middleton παρακολούθησε τις πρόβες του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ πέρασε μια υπέροχη μέρα στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Royal Opera House) γεγονός το οποίο θα ενθουσίαζε την πριγκίπισσα Σαρλότ. Μάλιστα τα Χριστούγεννα η Kate Middleton, η οποία αγαπά πολύ την όπερα και το μπαλέτο, πήρε μαζί της την μικρή Σαρλότ και παρακολούθησαν το κλασικό μπαλέτο Καρυοθραύστης. Το πρωί της περασμένης Τετάρτης η Δούκισσα του Κέιμπριτζ μετά από πρόσκληση που δέχτηκε, πήγε να δει όλα όσα γίνονται στα παρασκήνια και να μάθει περισσότερα για την Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.

Η Kate αρχικά επισκέφθηκε το τμήμα κοστουμιών όπου είδε τα διαφορετικά υλικά και υφάσματα που χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό των ρούχων για τις παραστάσεις μπαλέτου και όπερας. Στη συνέχεια συνάντησε τους κορυφαίους χορευτές του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), Lauren Cuthbertson, Laura Morera και Vadim Muntagirov, οι οποίοι μίλησαν για τα κοστούμια τους. Πριν φύγει η Kate κάθισε και παρακολούθησε τις πρόβες για το ρομαντικό μπαλέτο The Two Pigeons.

Για μία ακόμη φορά η δούκισσα του Κέιμπριτζ έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση φορώντας ένα πανέμορφο κοστούμι Oscar de la Renta. Τελευταία φορά είχε επισκεφτεί την Βασιλική Όπερα τον περασμένο Δεκέμβριο και μαζί με την κόρη της Σαρλότ είδαν το μπαλέτο Καρυοθραύστης.

Το τμήμα κοστουμιών δημιουργεί περίπου 600 κοστούμια για όπερα και μπαλέτο κάθε σεζόν. Έως και 10.000 κοστούμια χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο από καλλιτέχνες του Βασιλικού Μπαλέτου και της Βασιλικής Όπερας. Το τμήμα αυτό διαθέτει πάνω από 5.000 ιστορικά αντικείμενα στη συλλογή του, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από το 1861. Πολλά κοστούμια διατηρούνται και επισκευάζονται έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Η Kate επισκέφτηκε την αίθουσα σχεδιασμού και είδε την διαδικασία δημιουργία νέων κοστουμιών, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας υφασμάτων και δειγμάτων.

Στη συνέχεια πήγε στο τμήμα βαφής, όπου το προσωπικό χρησιμοποιεί συγκεκριμένες τεχνικές για την αναπαραγωγή υφασμάτων που δεν είναι πλέον διαθέσιμα. Οι τεχνικές αυτές περιλαμβάνουν την βαφή, την χειροποίητη ζωγραφική, των χρωματισμό ενδυμάτων και την ψηφιακή εκτύπωση.

Επίσης η δούκισσα του Κέιμπριτζ συνάντησε τους κορυφαίους χορευτές του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, Lauren Cuthbertson, Laura Morera και Vadim Muntagirov. Οι τρεις χορευτές της μίλησαν για τα κοστούμια τους και της εξήγησαν πως διάφοροι παράγοντες όπως ο φωτισμός και η κίνηση επηρεάζουν το σχεδιασμό των κοστουμιών τους. Πριν την αναχώρησή της, η Kate προσκλήθηκε να καθίσει και να παρακολουθήσει τις πρόβες των χορευτών για το μπαλέτο The Two Pigeons.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την επίσκεψη της Δούκισσας του Κέιμπριτζ στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Με πληροφορίες από: hellomagazine.com

επιστροφή στην κορυφή