Menu

Μαύρος Κύκνος: Μια μπαλαρίνα εξηγεί τι χρειάζεται για την ερμηνεία του χαρακτηριστικού ρόλου στη Λίμνη των Κύκνων

Αν έχετε παρακολουθήσει την ταινία Black Swan, η οποία διερευνά τις δυσκολίες της τέχνης του μπαλέτου, σίγουρα θα γνωρίζετε ότι το μπαλέτο δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Η Βρετανίδα μπαλαρίνα Rachel Hernon σίγουρα μπορεί να εξηγήσει από την προσωπική της πείρα τις σωματικές απαιτήσεις για το μπαλέτο. Η κορυφαία χορεύτρια του Μπαλέτου της Μόσχας ταξίδεψε στο Δουβλίνο στο πλαίσιο περιοδείας για μία εβδομάδα για να χορέψει τον κύριο ρόλο της Aurora στο μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη και τον διπλό ρόλο της Odette/Odile στο μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων. Πρόκειται για δύο απαιτητικά μπαλέτα ακόμα και για τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Το πιο διάσημο και δύσκολο κομμάτι του μπαλέτου είναι η σκηνή με τις 32 στροφές fouette του μαύρου κύκνου. Η χορογραφία απαιτεί από την μπαλαρίνα να εκτελέσει 32 συνεχόμενες στροφές κάτι το οποίο χρειάζεται τεράστια δύναμη, χάρη και ακρίβεια. Όπως παραδέχεται η ίδια η μπαλαρίνα Rachel Hernon είναι μια τεράστια πρόκληση. Επίσης επισημαίνει ότι η ερμηνεία τόσο του Λευκού όσο και του Μαύρου Κύκνου δεν είναι εύκολη καθώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. 

"Με το λευκό κύκνο έχετε την αίσθηση μιας γαλήνιας, ήρεμης και θλιμμένης πριγκίπισσας και πρέπει να δείξετε τη διαφορά με το μαύρο κύκνο, ο οποίος παρασύρει τον πρίγκιπα και τον ξεγελάει", αναφέρει χαρακτηριστικά η Rachel Hernon. Έχοντας χορέψει στο κλασικό μπαλέτο εκατοντάδες φορές σε όλο τον κόσμο, η Hernon λέει ότι δεν είναι ποτέ εύκολο για εκείνη. Για την 30χρονη μπαλαρίνα, η αδρεναλίνη και ο ενθουσιασμός του να χορεύει στη σκηνή υπερισχύουν.

"Μερικές φορές τρομάζω, αλλά όταν είστε στη σκηνή και αισθάνεστε πραγματικά τον ενθουσιασμό εκείνη την ημέρα, είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα", αναφέρει η μπαλαρίνα χαρακτηριστικά για την ερμηνεία του ρόλου αυτού. 

Μετά τη συνεργασία της με αρκετούς μεγάλους ρώσικους θιάσους μπαλέτου με την πάροδο των ετών και την κατάρτισή της εκεί ως νεότερη χορεύτρια, η Rachel Hernon αναφέρει ότι είναι "πολύ μεγάλη τιμή" να χορεύει με το Μπαλέτο της Μόσχας και σχεδιάζει να παραμένει σε πλήρη απασχόληση στο συγκεκριμένο θίασο μπαλέτου μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας.

"Βρήκα τους δασκάλους που έβαζαν πάντα τους χορευτές να χορεύουν σε παραστάσεις. Είναι ωραίο για μια μπαλαρίνα να καθοδηγείται, γιατί δεν σταματάτε να μαθαίνετε... Μου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθώ και να βελτιωθώ, κάτι που δεν θέλω ποτέ να σταματήσω", τονίζει χαρακτηριστικά η μπαλαρίνα.

Πηγή: dublinlive.ie

Φωτογραφία: Facebook Moscow City Ballet

επιστροφή στην κορυφή