Menu

«Χορεύοντας πάμε στο αύριο»: Οι χορεύτριες ως επαγγελματίες, χορογράφοι και ευαισθητοποιημένοι θεατές

Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το χορό παρουσιάζεται στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ, «Ες αύριον τα σπουδαία», την Πέμπτη 27 Αυγούστου στην ΕΡΤ2. Το νέο επεισόδιο με τίτλο "Χορεύοντας πάμε στο αύριο..." παρουσιάζει τις χορεύτριες του μέλλοντος ως επαγγελματίες, χορογράφοι, δασκάλες και κυρίως ως ευαισθητοποιημένοι θεατές. Μέσα από την καταγραφή της σκληρής δουλειάς που γίνεται σε μια τάξη χορού αναδεικνύονται, όλα όσα προσδοκούν και όλα όσα τους προσφέρει η εκμάθηση διαφόρων ειδών χορού, στα ίδια τα πρόσωπα αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Δηλαδή στα άτομα που αύριο θα έρθουν αντιμέτωπα με τον επαγγελματικό χώρο, αλλά και με την ίδια την ζωή.

Στη σειρά ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας. Στον έκτο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η αδιάκοπη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

«Χορεύοντας πάμε στο αύριο...» σε Α' τηλεοπτική μετάδοση την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 20:30 μ.μ. στην ΕΡΤ2 και στη συνέχεια στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντέλη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παύλος Μαυρικίδης

Ηχοληψία: Χρήστος Παπαδόπουλος

Post-Production: Γιώργος Αλεφάντης

Πηγή: ert.gr

επιστροφή στην κορυφή