Menu

Πρώην χορεύτρια με Αλτσχάιμερ ακούει τη μουσική από τη Λίμνη των Κύκνων και θυμάται τη χορογραφία του μπαλέτου

Ένα από τα πιο συγκινητικά video κάνει το γύρο του διαδικτύου και αποδεικνύει την αξία της μουσικής. Μια πρώην μπαλαρίνα, η οποία πάσχει από νόσο Αλτσχάιμερ, ακούει τη μουσική του Τσαϊκόφσκι από το μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων και θυμάται τις κινήσεις της χορογραφίας. 

Στο συγκεκριμένο video η πρώην μπαλαρίνα της Νέας Υόρκης Marta C. González αναγνωρίζει τους ήχους του μπαλέτου Swan Lake του Tchaikovsky. Στα γηρατειά της, η ισπανικής καταγωγής μπαλαρίνα υποφέρει από τη νόσο Αλτσχάιμερ και είναι σε αναπηρική καρέκλα. Όμως το μόνο που χρειάστηκε για να ξεκλειδώσει τη μνήμη της, από τότε που ήταν μπαλαρίνα, ήταν η δύναμη της μουσικής. 

Η πρώην μπαλαρίνα ακούει τη μελαγχολική μελωδία του μπαλέτου Η Λίμνη των Κύκνων με ακουστικά και η αναγνώριση της μουσικής φαίνεται από την έκφραση του προσώπου της. Σύντομα ενστικτωδώς, η González κινεί τα χέρια της ακολουθώντας την μουσική καθώς μέσα της ξυπνούν μνήμες από τότε που χόρευε το μπαλέτο στη σκηνή το 1967. 

Το βίντεο χρονολογείται περίπου πριν από ένα χρόνο στη Βαλένθια της Ισπανίας. Η Μάρτα απεβίωσε και αυτό το βίντεο έγινε ξανά viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αφιέρωμα σε εκείνη και στις καταπληκτικές της δυνατότητες, παρά την ηλικία και την ασθένειά της. 

Ένα βίντεο που τονίζει τον σημαντικό ρόλο της μουσικής και του χορού στην διατήρηση της μνήμης.

Με πληροφορίες από: classicfm.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή