Menu

To τρίπτυχο σύγχρονου χορού "Human Βehaviour" με το Μπαλέτο της ΕΛΣ σε online προβολή στην GNO TV

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην πρώτη του παραγωγή για την Εναλλακτική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει ένα τρίπτυχο σύγχρονου χορού με τίτλο "Human Behaviour" στην on demand πλατφόρμα GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από 24 Μαρτίου 2021.

Το έργο Human Behaviour αποτελείται από χορογραφίες που κινούνται μεταξύ κλασικής και σύγχρονης τεχνικής δίνοντας την ευκαιρία στους χορευτές να πειραματιστούν σε νέες φόρμες και σε μικρότερη κλίμακα, ενώ η μουσική των Γιώργου Κουμεντάκη, Δήμητρας Τρυπάνη και Δημήτρη Τερζάκη ερμηνεύεται ζωντανά από διακεκριμένους μουσικούς. Ο Γιάννης Μανταφούνης χορογραφεί το Point of No Return σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη και η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί το Plan B σε μουσική Δήμητρας Τρυπάνη και ο διευθυντής Μπαλέτου Κωνσταντίνος Ρήγος το Lieder ohne Worte σε μουσική Δημήτρη Τερζάκη.

Η παράσταση "Human Behaviour" με το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα είναι διαθέσιμη στο nationalopera.gr/GNOTV έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Στο Point of No Return, o διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Γιάννης Μανταφούνης συνθέτει ένα σύγχρονο χορευτικό έργο με κινησιολογικά στοιχεία βασισμένα στην παράδοση του κλασικού χορού. Στον τόνο του έργου του Γιώργου Κουμεντάκη, οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ επικεντρώνουν την ερμηνεία τους στη διαφάνεια και την αυθεντικότητα της κίνησης μέσα από το πρίσμα του κλασικού βηματολογίου. Παρότι το ομαδικό βίωμα των σωμάτων τους αντικατοπτρίζει μια άκρως κλασική χορογραφική προσέγγιση, μπορούμε να διακρίνουμε στους ερμηνευτές ένα προσωπικό στίγμα και μια ιδιαίτερα σύγχρονη αντιμετώπιση της παρουσίας και ερμηνείας της κίνησης. Εμφανή στοιχεία που σηματοδοτούν την υπογραφή του χορογράφου σε κάθε του νέο έργο.

Η Ερμίρα Γκόρο είναι μια καλλιτέχνης κίνησης και χοροθεάτρου, που βρίσκεται πάντοτε σε αναζήτηση νέων μορφών έρευνας και επικοινωνίας των ιδεών της. Για την χορογραφία του έργου Plan B σημειώνει: «Το Plan B είναι ένας χορογραφικός πειραματισμός πάνω σε αυστηρά δομημένες, ασύμμετρες ηχητικές φόρμες. Οι χορευτές κινούνται στον χώρο σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη ροή από το συγκεκριμένο στο αφηρημένο και τανάπαλιν. Plan B, γιατί το Plan A δεν κατέστη δυνατό και το Plan C συμβαίνει ήδη».

O διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος βασίζει τη χορογραφία του τρίτου σκέλους αυτού του «εναλλακτικού ταξιδιού» σε τρία έργα του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Τερζάκη, εμπνευσμένα από την αρχαιοελληνική κληρονομιά και τη νεότερη ελληνική ιστορία. 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και τα εισιτήρια στο: tv.nationalopera.gr/horos/human-behaviour

Πηγές: nationalopera.gr, @greek_national_opera_ballet

Δείτε την ανάρτηση για την παράσταση με περισσότερες πληροφορίες από τον επίσημο λογαριασμό του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (GNOballet) στο instagram.

επιστροφή στην κορυφή