Menu

Βιενέζικα βαλς με την Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης στο Christmas Theater

  • Κατηγορία Νέα

Η Διάσημη Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης (Vienna Mozart Orchestra) παρουσιάζει φέτος την σπουδαία Πρωτοχρονιάτικη συναυλία στην ανθοστόλιστη αίθουσα του Christmas Theater.

Ζήστε ένα γιορτινό μουσικό ταξίδι στην Βιέννη, με την Ορχήστρα που παρουσιάζει τις παραστάσεις της με τα αυθεντικά κοστούμια της εποχής που έζησε και μεγαλούργησε ο διάσημος συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας παρουσιάζουν ένα ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ και των Στράους. Η ορχήστρα είναι διάσημη και για τα κοστούμια της καθώς οι μουσικοί της είναι ντυμένοι με αυθεντικά ρούχα και περούκες εποχής.

Με την ορχήστρα θα εμφανισθούν επίσης σοπράνο από την Όπερα της Βιέννης σε γνωστές και αγαπημένες άριες, ενώ θα συμμετέχουν χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης που θα μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές και θα μας ταξιδέψουν στην μαγική ατμόσφαιρα της Βιέννης.

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει, αφού μαζί της συνεργάζονται μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κοστούμια και οι περούκες εποχής σε συνδυασμό με τον καλλιτεχνικό ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία των μουσικών.

Οι συναυλίες της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερες και διασημότερες αίθουσες συναυλιών της Βιέννης, και συγκεκριμένα στο Golden Hall της Musikverein, στο Wiener Konzerthaus και στο Great Hall του Hofburg (Αυτοκρατορικό ανάκτορο).

Οι σαράντα δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας θα ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ με αυθεντικά κοστούμια και περούκες εποχής.

Τον Μότσαρτ θα διαδεχθούν τα πασίγνωστα βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους για να μας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό. .O Ωραίος Γαλάζιος Δούναβης, το Αυτοκρατορικό Βαλς, η Εισαγωγή της Νυχτερίδας, το πασίγνωστο Εμβατήριο Radetzky είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα που θα ερμηνεύσουν οι αυθεντίες του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος.

Ζήστε μια αξέχαστη πρωτοχρονιάτικη συναυλία με την Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης στο Christmas Theater!

Η ορχήστρα θα μας παρουσιάσει τα καλύτερα Βιενέζικα βαλς όλων των εποχών και θα μας θυμίσει ότι η Βιέννη κάθε πρωτοχρονιά ζει στον ρυθμό του βαλς αλλά και της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας που όταν ξεκίνησε ήταν μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν πολλές ορχήστρες.

Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη ξεκινάει στα μέσα του 19ου αιώνα. Στην αρχή η πρωτοχρονιάτικη συναυλία δινόταν από διάφορες ορχήστρες και στο πρόγραμμα ερμηνεύονται έργα από μεγάλους Βιεννέζους συνθέτες. Από το 1928 ως το 1932 την πρωτοχρονιάτικη συναυλία διευθύνει ο Γιόχαν Στράους ο τρίτος, εγγονός της οικογένειας. Τότε ξεκινούν και οι πρώτες ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις.

Οι αναμεταδόσεις που αργότερα έγιναν και τηλεοπτικές μετατράπηκαν σε παγκόσμιο γεγονός της Πρωτοχρονιάς. Οι μεγαλύτεροι μαέστροι του κόσμου διευθύνουν και τα εισιτήρια εξαντλούνται ένα χρόνο πριν, με το που ανοίγει η προπώληση.

Βαλς, πόλκες και μαζούρκες της οικογένειας Στράους και όχι μόνο είναι το χαρακτηριστικό αυτής της σπουδαίας γιορτής που μας ταξιδεύει πίσω στην μουσική του 19ου αιώνα.

Μια αντίστοιχη συναυλία ακριβώς όπως πρωτοπαρουσιάστηκε μόλις ξεκίνησε ο θεσμός, το 1838 και στην οποία συμμετείχαν διάφορες ορχήστρες, θα ζήσουμε αυτή την Πρωτοχρονιά στο Christmas Theater. Η αίθουσα του θεάτρου θα γεμίσει λουλούδια και πάνω στην σκηνή θα μας περιμένει μια από τις πιο διάσημες ορχήστρες της Βιέννης, η Ορχήστρα Μότσαρτ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΟΤΣΑΡΤ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΟΛΙΣΤ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

CHRISTMAS THEATER

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 16.00 και στις 20.30

Προπώληση Εισιτηρίων: 211-7701700, www.viva.gr, www.ct.gr στο ταμείο του θεάτρου και στα καταστήματα Public και Media Markt

Οι εισερχόμενοι στο χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Τα παιδιά έως 17 χρονών με αρνητικό self test 24 ωρών.

επιστροφή στην κορυφή