Menu

La Bayadere με την ντίβα του μπαλέτου Svetlana Zakharova και τους κορυφαίους χορευτές της Σκάλας του Μιλάνου

Ένα από τα σπουδαία μπαλέτα που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος για τη σεζόν 2021/2022 της Σκάλας του Μιλάνου είναι και "Η Μπαγιαντέρα" σε χορογραφία Rudolf Nureyev μετά τον Marius Petipa.

Η χορογραφία αυτού του μπαλέτου δημιουργήθηκε το 1992 από τον κορυφαίο Rudolf Nureyev για την Όπερα του Παρισιού και αναθεωρήθηκε για πρώτη φορά για τη Σκάλα του Μιλάνου τους διάσημους χορογράφου Florence Clerc και Manuel Legris.

Η νέα αυτή παραγωγή της Μπαγιαντέρας βασίζεται σε μια νέα μουσική εκδοχή ενορχηστρωμένη από τον John Lanchbery, η οποία με τη σειράς της είναι βασισμένη στην αρχική παρτιτούρα του μπαλέτου, που αφαιρέθηκε από το Θέατρο Mariinsky, φωτοτυπήθηκε και μεταφέρθηκε λαθραία στη Δύση από τον Nureyev το 1989, προκειμένου να ανεβάσει μια παραγωγή όσο τον δυνατόν πιο πιστή σε αυτή των Petipa και Minkus.

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 παρουσιάστηκαν στην ιστορική σκηνή του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου οι δύο τελευταίες παραστάσεις της Μπαγιαντέρας για τη φετινή σεζόν. Πρωταγωνιστές στο μπαλέτο La Bayadere, οι κορυφαίοι χορευτές του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου, αλλά και η Απόλυτη Πρίμα Μπαλαρίνα Svetlana Zakahrova με παρτενέρ τον κορυφαίο χορευτή του Μπαλέτου Μπολσόι, Jacopo Tissi.

Στην μεγάλη αυτή παραγωγή συμμετείχαν οι ταλαντούχοι χορευτές Nicoletta Manni, Timofej Andrijashenko, Maria Celeste Losa, Vittoria Valerio, Claudio Coviello, Martina Arduino, Marco Agostino, Virna Toppi, Alice Mariani, Nicola Del Freo αλλά και οι σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου κερδίζοντας σε κάθε παράσταση το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Δείτε παρακάτω εικόνες από το μπαλέτο La Bayadere στη Σκάλα του Μιλάνου από τον επίσημο λογαριασμό του Teatro alla Scala στο Instagram με τους κορυφαίους χορευτές του La Scala Ballet και την ντίβα του μπαλέτου Svetlana Zakharova, η οποία χόρεψε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 μαγεύοντας για ακόμη μία φορά το κοινό με το μοναδικό της ταλέντο. 

Πηγή Instagram @teatroallascala

επιστροφή στην κορυφή