Menu

Prix de Laussane 2022: Οι φετινοί νικητές του διεθνούς διαγωνισμού χορού

Ο διεθνής διαγωνισμός χορού της Λωζάνης ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 με την ανάδειξη και επιβράβευση των νικητών. Το Prix de Lausanne είναι ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς χορού στον κόσμο που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ελβετία. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους χορευτές που επιδιώκουν να ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στο κλασικό μπαλέτο.

Τη φετινή χρονιά ο διαγωνισμός Prix de Lausanne ξεκίνησε από τις 30 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου. Οι διαγωνιζόμενοι, κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, προπονήθηκαν μέσα από καθημερινά μαθήματα μπαλέτου με κορυφαίους καθηγητές χορού και παρουσίασαν αποσπάσματα από κλασικά μπαλέτα αλλά και σύγχρονα έργα. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το κοινό απ' όλο τον κόσμο μπορούσε να παρακολουθήσει μέσω livestreaming στο διαδίκτυο όλη τη διαδρομή για την ανάδειξη των νικητών.

Η κριτική επιτροπή του Prix de Lausanne, με μέλη της μεγάλα αστέρια του χορού, επέλεξε τους νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες που έλαβαν τα βραβεία του διαγωνισμού για το 2022.

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν στο Auditorium Stravinski στο Μοντρέ της Ελβετίας, αλλά και κοινό από όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, τους τελικούς του Prix de Lausanne 2022. Μέσα από 20 υποψήφιους νέους χορευτές που πέρασαν στον μεγάλο τελικό, επιλέχθηκαν 7 νικητές, οι οποίοι θα λάβουν υποτροφίες για μεγάλες σχολές χορού και ιδρύματα που συνεργάζονται με το Prix de Lausanne. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα video του Prix de Lausanne 2022 και τον τελικό εδώ: https://www.arte.tv/fr/videos/RC-014432/prix-de-lausanne/

Έτσι οι νικητές του Prix de Lausanne 2022 είναι:

Darrion SELLMAN ( Ηνωμένες Πολιτείες) - OAK FOUNDATION

Tsukino TANAKA (Ιαπωνία) - FONDATION CARIS – JEUNE ESPOIR

Luciana SAGIORO (Βραζιλία) - BOURSE JEUNE ESPOIR

Mingyang XIE (Κίνα) - FONDATION ALBERT AMON

Dorian PLASSE (Γαλλία) - FONDATION COROMANDEL

Maya SCHONBRUN (Ηνωμένες Πολιτείες) – LOGITECH

Amy Ronnfeldt (Αυστραλία) - BOURSE JEUNE ÉTOILE

Άλλα βραβεία χορού:

Miguel OLIVEIRA (Βραζιλία) - NUREYEV FOUNDATION Young Talent Award

Dorian PLASSE (Γαλλία) - MINERVA KUNSTSTIFTUNG Contemporary Dance

Tsukino TANAKA (Ιαπωνία) - Best Swiss Candidate Award

Luciana SAGIORO (Βραζιλία) - Web Audience Favourite Award

Yasemin KAYABAY (Τουρκία) - Audience Favorite Award

Βραβείο Φιναλίστ: Οι Φιναλίστ που δεν έχουν βραβευτεί με καμία υποτροφία θα λάβουν έκαστος 1.000 Φράγκα Ελβετίας, προσφορά της Bobst SA.

Φωτογραφίες από Instagram @prixdelausanne

επιστροφή στην κορυφή