Menu

Το μπαλέτο Cinderella με αστέρια του μπαλέτου στο Mikhailovsky Theatre - Video από τις πρόβες

Το διάσημο Θέατρο Mikhailovsky στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας παρουσιάζει αυτό το μήνα ανάμεσα σε πολλά διάσημα μπαλέτα του κλασικού ρεπερτορίου και το μπαλέτο Σταχτοπούτα σε μουσική Sergei Prokofiev και σε χορογραφία Rostislav Zakharov (Ροστισλάβ Ζαχάροφ) σε αναβίωση από τον Mikhail Messerer (Μικαϊλ Μέσερερ). Στο Mikhailovsky Theatre τον Φεβρουάριο 2022 παρουσιάζονται τα μπαλέτα Swan Lake, Spartacus, Giselle, Copellia, Romeo and Juliet, The Nutcracker με τους κορυφαίους χορευτές του Mikhailovsky Ballet.

Το μπαλέτο Cinderella έκανε πρεμιέρα στο Mikhailovsky Theatre στις 14 Σεπτεμβρίου 2017. Είναι μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού έργου του 1945 που έχει προσαρμοστεί στην σύγxρονη ψηφιακή εποχή. Η παραδοσιακή χορογραφία και τα κοστούμια συνδυάζονται με οπτικά εφέ στη σκηνή και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ο Rostislav Zakharov, στον οποίο ήταν αφιερωμένη η πρεμιέρα του μπαλέτου του 2017 για τον εορτασμό της 110ης επετείου από τη γέννησή του, περιέγραψε την παραγωγή του ως «ένα τραγούδι για την άνοιξη της ανθρώπινης ζωής, τη νεότητα, την ευτυχία και τα όνειρα». Ο Mikhail Messerer εργάστηκε για τη νέα παραγωγή του μπαλέτου ακολουθώντας τη φιλοσοφία του δημιουργού του.

Στην παράσταση Cinderalla που παρουσιάζεται 17 και 19 Φεβρουαρίου στο Mikhailovsky Theatre θα χορέψει, για πρώτη φορά με το Mikhailovsky Ballet, ο κορυφαίος χορευτής του Bolshoi Ballet, Artem Ovcharenko. Ένα video από τις πρόβες για την παράσταση δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του Mikhailovsky Theatre στο instagram με τους κορυφαίους χορευτές Ella Persson στο ρόλο της Σταχτοπούτας και τον Artem Ovcharenko στο ρόλο του Πρίγκιπα.

Με πληροφορίες από: mikhailovsky.ru

Φωτογραφίες από Instagram @mikhailovskytheatre 

επιστροφή στην κορυφή