Menu

Το μπαλέτο Jewels με τους κορυφαίους χορευτές του Bolshoi Ballet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  • Κατηγορία Νέα

Στο πλαίσιο του προγράμματος online μεταδόσεων "Bolshoi Ballet Live from Moscow" παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το μπαλέτο Κοσμήματα σε χορογραφία George Balanchine και σε μουσική των Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Igor Stravinsky και Gabriel Fauré. Η εντυπωσιακή παράσταση Jewels με τα αστέρια του Bolshoi Ballet από την σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι στη Μόσχα παρουσιάζεται σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Φεβρουαρίου 2022.

Τα Κοσμήματα έχουν χαρακτηριστεί ως το πρώτο αφηρημένο μπαλέτο πλήρους μήκους. Αποτελείται από τρία αποσπάσματα που παραπέμπουν σε τρεις πολύτιμους λίθους, τα Σμαράγδια, τα Ρουμπίνια και τα Διαμάντια και κάθε απόσπασμα μπορεί να θεωρηθεί ως ξεχωριστό μπαλέτο. Κάθε μέρος του μπαλέτου Jewels έχει μουσική διαφορετικού συνθέτη. Πιο συγκεκριμένα, τα Διαμάντια έχουν μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, τα Ρουμπίνια έχουν μουσική του Igor Stravinsky ενώ τα Σμαράγδια έχουν μουσική του Gabriel Fauré. 

Στην παράσταση Κοσμήματα του Μπαλέτου Μπολσόι που θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών χορεύουν τα αστέρια του μπαλέτου και κορυφαίοι χορευτές του Bolshoi Ballet, Svetlana Zakharova, Jacopo Tissi, Evgenia Obraztsova, Ivan Alexeyev, Anastasia Denisova, Klim Efimov, Elizaveta Kokoreva, Dmitry Smilevsky, οι Σολίστ και το Corps de Ballet του διάσημου θιάσου μπαλέτου.

Πληροφορίες παράστασης

Jewels

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας 

27 Φεβρουαρίου 2022 17:00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες στο: megaron.gr

Φωτογραφίες από Instagram @bolshoi_theatre

επιστροφή στην κορυφή