Menu

Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2022: Το μπαλέτο Nuit Romaine με διάσημους χορευτές και κοστούμια Dior σε online πρεμιέρα

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Χορού 2022 παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το μπαλέτο "Nuit Romaine" σε χορογραφία του Angelin Preljocaj (Ανζελέν Πρελζοκάζ) και με κοστούμια σχεδιασμένα από την Maria Grazia Chiuri (Μαρία Γκράτσια Κιούρι), καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου μόδας Dior. Στο μπαλέτο πρωταγωνιστούν οι κορυφαίοι χορευτές Eleonora Abbagnato (Ελεονόρα Αμπανιάτο) και τον Friedemann Vogel (Φρίντεμανν Βόγκελ) ενώ συμμετέχουν και οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του Μπαλέτου της Όπερας της Ρώμης. Ένα εντυπωσιακό έργο που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το μπαλέτο και τη μόδα.

Το μπαλέτο "Nuit Romaine" κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, στις 4:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς του οίκου Dior σε Facebook και Youtube αλλά και μέσα από την επίσημη σελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στη Ρώμη στο Facebook (Ambassade de France en Italie). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri σχεδίασε κοστούμια για το μπαλέτο "Nuit Blanche" που παρουσιάστηκε στο Θέατρο της Όπερας της Ρώμης. Το μπαλέτο ήταν αφιερωμένο στον συνθέτη και μουσικό Philip Glass σε χορογραφία Sébastien Bertaud. Πρωταγωνιστές στην παράσταση ήταν και πάλι οι χορευτές Eleonora Abbagnato (πρώην Etoile χορεύτρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού και καλλιτεχνική διευθύντρια του Μπαλέτου της Όπερας της Ρώμης) και Friedemann Vogel (κορυφαίος χορευτής του Μπαλέτου της Στουτγκάρδης). Επίσης συμμετείχαν οι χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας της Ρώμης. 

Η σχέση του οίκου Dior με τον κόσμο του χορού μέτρα πολλά χρόνια καθώς το 1955 ο Christian Dior σχεδίασε το νυφικό της απόλυτης πρίμα μπαλαρίνας Margot Fonteyn και πολλές φορές στην αυτοβιογραφία του υπάρχουν αναφορές που συνδέουν το μπαλέτο με συλλογές ρούχων του. Το έργο "Nuit Blanche" ήταν μία ακόμη απόδειξη ότι όταν η μόδα συνδέεται με το χορό το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Ένας ακόμη ξεχωριστός συνδυασμός του μπαλέτου με τη μόδα είναι και το έργο "Nuit Romaine" που αξίζει να παρακολουθήσετε την Παγκόσμια Ημέρα του Χορού 2022.

Φωτογραφίες από Instagram Dior Official @dior

επιστροφή στην κορυφή