Menu

Ιωάννα Αβραάμ: Η ταλαντούχα μπαλαρίνα από την Κύπρο έγινε κορυφαία χορεύτρια του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης

Η Ιωάννα Αβραάμ τον Σεπτέμβριο 2022 προήχθη σε κορυφαία χορεύτρια της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Η ταλαντούχα μπαλαρίνα με καταγωγή από την Κύπρο κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους χορευτές του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης (Wienner Staatsballett). 

Φέτος την είδαμε να χορεύει και στην καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης. Λίγους μήνες μετά ήρθε και η προαγωγή της σε principal dancer του Vienna State Ballet από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του μπαλέτου Martin Schläpfer (Μάρτιν Σλάπερ), στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, μετά από την παράσταση "Onegin" του John Cranko. 

Σε ανακοίνωση της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, ο Martin Schläpfer μιλώντας για την απόφασή του, εξηγεί ότι η Ιωάννα Αβραάμ προήχθη σε κορυφαία χορεύτρια καθώς «εξελίχθηκε σε μια εξαιρετική χορευτική προσωπικότητα δημιουργώντας το ρόλο της Τατιάνας (στο μπαλέτο Ονέγκιν) με μια συναρπαστική οικειότητα και αξιοπιστία χορεύοντας στο υψηλότερο χορευτικό επίπεδο». «Για μένα αποτελεί μία από τις καλύτερες και είναι μεγάλη μου χαρά που την προάγω σε κορυφαία χορεύτρια του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης», συμπληρώνει ο γνωστός χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του διάσημου θιάσου μπαλέτου. 

Η Ιωάννα Αβραάμ ευχαρίστησε τόσο τον Martin Schläpfer για τα θερμά του λόγια, όσο και τους συναδέλφους και θαυμαστές της που της έστειλαν τα συγχαρητήρια τους για την προαγωγή της. Υποσχέθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο σημειώνοντας ότι ανυπομονεί για τα νέα που έρχονται.

H Ιωάννα Αβραάμ γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και σπούδασε χορό στη Σχολή της Ναδίνας Λοϊζίδου καθώς και στο Heinz-Bosl-Foundation/Ballet Academy στο Μόναχο. Οι πρώτες παραστάσεις που χόρεψε ήταν με το Μπαλέτο Διάστασις στην Κύπρο και αργότερα με το Μπαλέτο της Βαυαρίας (Bayerisches Staatsballett) στη Γερμανία. Το 2008 εντάχθηκε στο Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Το 2010 προήχθη σε demi-soloist του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, το 2014 σε σολίστ και το 2022 σε πρώτη σολίστ. 

Δείτε παρακάτω ορισμένα στιγμιότυπα από την παράσταση Onegin στην Όπερα της Βιέννης με την Ιωάννα Αβραάμ καθώς και την ανακοίνωση για την προαγωγή της σε κορυφαία χορεύτρια που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό στα social media του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης.

Φωτογραφίες από instagram @ioanna.avraam, @wienerstaatsballettofficial

επιστροφή στην κορυφή