Menu

Το Μπαλέτο του Μπέρμιγχαμ θα παρουσιάσει την πρώτη παγκόσμια χέβι μέταλ χορευτική εμπειρία

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βασιλικού Μπαλέτου του Μπέρμιγχαμ (Birmingham Royal Ballet) και διάσημος χορευτής, Κάρλος Ακόστα (Carlos Acosta) ανακοίνωσε μια νέα παραγωγή του διάσημου θιάσου μπαλέτου με τίτλο «Black Sabbath-The Ballet». Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια χέβι μέταλ χορευτική εμπειρία, η οποία θα αποτελείται από οκτώ κομμάτια του διάσημου βρετανικού heavy metal συγκροτήματος Black Sabbath, μεταξύ των οποίων και τα «Paranoid, War Pigs, Orchid και Sabbath Bloody Sabbath» σε νέες ενορχηστρώσεις από τη Royal Ballet Sinfonia, αλλά και νέες συνθέσεις εμπνευσμένες από τα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος.

Στόχος του Κάρλος Ακόστα, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασιλικού Μπαλέτου του Μπέρμιγχαμ το 2020, είναι να προσελκύσει περισσότερους θεατές σε παραστάσεις με σύγχρονα θέματα. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κάρλος Ακόστα είναι μεγάλος θαυμαστής του συγκροτήματος εδώ και πολλά χρονιά και συγκεκριμένα από τότε που ένας φίλος του τον μύησε στη μουσική του διάσημου heavy metal συγκροτήματος το 2000. 

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου στο Birmingham Hippodrome και μετά από μία εβδομάδα θα παρουσιαστεί σε περιοδεία Theatre Royal Plymouth και στο Sadler's Wells του Λονδίνου

«Οι Black Sabbath είναι ίσως το μεγαλύτερο εξαγώγιμο "προϊόν" του Μπέρμιγχαμ, η πιο διάσημη πολιτιστική οντότητα που αναδύθηκε ποτέ από την πόλη, οπότε ήταν φυσικό να μου φανεί ελκυστική η ιδέα μιας συνεργασίας μεταξύ αυτών που οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ό,τι πιο απίθανο να συμβεί», ανάφερε ο σταρ του μπαλέτου Κάρλος Ακόστα.

Ο συνιδρυτής και κιθαρίστας του συγκροτήματος Τόνι Αϊόμι (Tony Iommi) ανέφερε: «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να ταιριάξουν οι Black Sabbath με το μπαλέτο, αλλά ακούγεται ωραίο! Ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό. Οι Black Sabbath ήταν πάντα καινοτόμοι και ποτέ δεν ήταν προβλέψιμοι, οπότε αυτό δεν είναι κάτι απρόβλεπτο. Έχω συναντηθεί με τον Carlos αρκετές φορές και ο ενθουσιασμός του είναι μεταδοτικός». 

Με πληροφορίες από: bbc.com

Φωτογραφίες από Instagram @bhamroyalballet

επιστροφή στην κορυφή