Menu

Vienna Opera Ball: Λάμψη και πολυτέλεια στην ετήσια εκδήλωση της Όπερας της Βιέννης - Eντυπωσιακές εικόνες

Το Vienna Opera Ball είναι μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αυστρία. Χρονολογείται από το 1814 ενώ για την προετοιμασία της απαιτούνται 30 ώρες έτσι ώστε οι διοργανωτές να μετατρέψουν την Όπερα της Βιέννης σε αίθουσα χορού. Οι ετοιμασίες για την εκδήλωση χορού ξεκινούν πολλές εβδομάδες πριν με τις πρόβες των χορευτών.

Κάθε χρόνο στο Vienna Opera Ball ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι και διάσημες προσωπικότητες. Φέτος στην μεγάλη εκδήλωση έδωσε το παρών η διάσημη ηθοποιός Jane Fonda. Στο παρελθόν είχε παρευρεθεί στο event και η Kim Kardashian. Το Vienna Opera Ball μαζί με την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης αποτελούν τις πιο λαμπερές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αυστρία. Τα εισιτήρια γενικής εισόδου κοστίζουν 350 ευρώ, όμως υπάρχει και ένας χώρος για 12 άτομα με πολύ μεγαλύτερο κόστος που μπορούν να επιλέξουν οι επισκέπτες γιατί προσφέρει καλύτερη θέα.

Στην εκδήλωση Vienna Opera Ball για το 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες καλεσμένοι παρακολούθησαν τους εντυπωσιακούς χορούς από τους ταλαντούχους καλλιτέχνες του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Στην έναρξη οι χορεύτριες εμφανίστηκαν φορώντας εντυπωσιακά λευκά φορέματα και τιάρες ενώ οι παρτενέρ τους φορούσαν κοστούμια με λευκά παπιγιόν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι κορυφαίοι χορευτές του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης έκλεψαν τις εντυπώσεις φορώντας μαύρα αστραφτερά ρούχα.

Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν ο μαέστρος Philippe Jordan, η Φινλανδή τραγουδίστρια όπερας Camilla Nylund, η Ρωσίδα βιολονίστρια Lidia Baich και ο Αυστριακός τραγουδιστής της όπερας Andreas Schager.

Αξίζει να σημειωθεί τις χορογραφίες των σπουδαστών της Ακαδημίας Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης για το Vienna Opera Ball δημιούργησε η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα χορεύτρια και πρώην διευθύντρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χριστιάνα Στεφάνου, η οποία από το 2020 έχει αναλάβει τη διεύθυνση της Ακαδημίας Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την λαμπερή βραδιά που δημοσιεύτηκαν στους επίσημους λογαριασμούς της Κρατικής Όπερας της Βιέννης και του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης.

Πηγή: dailymail.co.uk

Φωτογραφίες από Instagram @wienerstaatsoper, @wienerstaatsballettofficial

επιστροφή στην κορυφή