Menu

Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου 2023: Πότε επιστρέφει η μεγάλη γιορτή του χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου (World Ballet Day) φέτος επιστρέφει για 10η συνεχόμενη χρονιά, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, με live μεταδόσεις από μεγάλους θιάσους μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Μια μεγάλη γιορτή του χορού, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότερα από 60 μεγάλα μπαλέτα.

Η World Ballet Day, η πολυαναμενόμενη ετήσια γιορτή του χορού, δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις του χορού σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει ζωντανά μέσω social media, όλα όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια των κορυφαίων θιάσων μπαλέτου του κόσμου. 

Φέτος, το επετειακό πρόγραμμα για τα 10 χρόνια της World Ballet Day υπόσχεται να είναι το μεγαλύτερο που διοργανώθηκε ποτέ. Θα μεταδοθεί ζωντανά την 1η Νοεμβρίου 2023 στο YouTube και στο Facebook. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα μαθήματα, τις πρόβες και αποκλειστικές συνεντεύξεις από τα μεγαλύτερα αστέρια του μπαλέτου και τους ταλαντούχους χορευτές διάσημων θιάσων χορού. Οι λάτρεις του μπαλέτου μπορούν να στείλουν βίντεο, στα οποία θα εκτελούν την καλύτερη πιρουέτα τους και τα καλύτερα κλιπ θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής του Royal Ballet. 

Ανάμεσα στους 60 διάσημους θιάσους χορού που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου 2023 εκτός από το Royal Ballet, το Austalian Ballet και το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο είναι οι: Acosta Danza, American Ballet Theatre, Εθνικό Μπαλέτο του Καναδά, Εθνικό Μπαλέτο της Κορέας κ.α.    

Ο Kevin O'Hare, καλλιτεχνικός διευθυντής του Royal Ballet, δήλωσε: «Είναι απίστευτο ότι η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου γιορτάζει τη 10η επέτειό της. Ανυπομονούμε να κάνουμε μια αναδρομή στην τελευταία δεκαετία στον χορό και να προχωρήσουμε σε διεθνείς συνεργασίες στο άμεσο μέλλον. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον David (Hallberg) στο The Australian Ballet και την Tamara (Rojo) στο Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο και με πολλούς λαμπρούς χορευτές από όλο τον κόσμο προβάλλοντας τη μεταμορφωτική δύναμη του χορού. Ελπίζουμε όλοι οι λάτρεις του μπαλέτου να συνδεθούν μαζί μας διαδικτυακά».

Ο David Hallberg, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Αυστραλίας, δήλωσε: «Για 10 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου παρέχει την δυνατότητα να δούμε την ομορφιά του μπαλέτου, μέσα από το φακό μιας κάμερας. Είναι συγκινητικό να ανοίγουμε ουσιαστικά τις πόρτες μας για άλλη μια φορά προκειμένου να μοιραστούμε την υπέροχη δουλειά και την αφοσίωση των χορευτών μας». 

Η Tamara Rojo, καλλιτεχνική διευθύντρια του San Francisco Ballet, δήλωσε: «Ως ο παλαιότερος θίασος μπαλέτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με το Royal Ballet και το Australian Ballet σε αυτόν τον παγκόσμιο εορτασμό και τη δέκατη επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας του Μπαλέτου. Χαιρόμαστε που μπορούμε να δώσουμε στους θεατές μια γεύση από τις δημιουργικές διαδικασίες σε πραγματικό χρόνο και να τιμήσουμε το μπαλέτο ως ζωντανή τέχνη και παγκόσμια γλώσσα». 

Πηγή: broadwayworld.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή