Menu

Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου 2023: Μια μέρα αφιερωμένη στο χορό

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου (World Ballet Day) επέστρεψε για 10η συνεχόμενη χρονιά, με live μεταδόσεις από μεγάλους θιάσους μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Στην μεγάλη γιορτή του χορού, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, συμμετέχουν περισσότερα από 60 μεγάλα μπαλέτα.

Η World Ballet Day, η πολυαναμενόμενη ετήσια γιορτή του χορού, δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις του χορού σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει ζωντανά μέσω social media, όλα όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια των κορυφαίων θιάσων μπαλέτου του κόσμου. 

Φέτος, το επετειακό πρόγραμμα για τα 10 χρόνια της World Ballet Day υπόσχεται να είναι το μεγαλύτερο που διοργανώθηκε ποτέ με live μεταδόσεις, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο YouTube και στο Facebook.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα μαθήματα, τις πρόβες και αποκλειστικές συνεντεύξεις από τα μεγαλύτερα αστέρια του μπαλέτου και τους ταλαντούχους χορευτές διάσημων θιάσων χορού. Οι λάτρεις του μπαλέτου μπορούν να στείλουν βίντεο, στα οποία θα εκτελούν την καλύτερη πιρουέτα τους και τα καλύτερα κλιπ θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής του Royal Ballet. 

Ανάμεσα στους 60 διάσημους θιάσους χορού που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου 2023 εκτός από το Royal Ballet, το Austalian Ballet και το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο είναι οι: Acosta Danza, American Ballet Theatre, Εθνικό Μπαλέτο του Καναδά, Εθνικό Μπαλέτο της Κορέας κ.α. 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των live μεταδόσεων εδώ: worldballetday.com

Παρακολουθήστε παρακάτω live από το Australian Ballet

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή