Menu

Diana Vishneva: Η πρίμα μπαλαρίνα θα χορέψει το "Bolero"

  • Κατηγορία Νέα

Η Ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα του Mariinsky Theatre και του American Ballet Theatre, Diana Vishneva, θα χορέψει το περίφημο "Bolero" του Maurice Ravel σε χορογραφία του Maurice Béjart στην Όπερα της Λωζάννης (Lausanne Opera House) στις 17 Φεβρουαρίου 2013.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Diana Vishneva: “Οι καλύτεροι χορευτές του κόσμου θέλουν να χορέψουν αυτό το μπαλέτο και τα θέατρα επιθυμούν να το συμπεριλάβουν στο ρεπερτόριο τους”.

“Σε ότι αφορά τους Ρώσους χορευτές, μετά την Maya Plisetskaya που χόρεψε το Bolero, σχεδόν για 40 χρόνια κανένας δεν έχει λάβει το δικαίωμα να το χορέψει. Αυτό σημαίνει ότι για έναν χορευτή μπαλέτου το να χορέψει το Bolero είναι μια μοναδική ευκαιρία” – σημείωσε η διάσημη μπαλαρίνα.

Ο Maurice Béjart όσο ζούσε διάλεγε ο ίδιος τους χορευτές που θα χόρευαν το Bolero με βασικό κριτήριο το χορογραφικό ύφος. Η θρυλική μπαλαρίνα Maya Plisetskaya άρχισε να χορεύει τον ρόλο αυτό το 1975 και αυτή η εκπληκτική απόδοση βιντεοσκοπήθηκε. Έτσι ο Béjart δημιούργησε το 1961 το Boléro, το οποίο έγινε ένα σημαντικό μπαλέτο του 20ου αιώνα.

 

Πηγή πληροφοριών: russia.1hnews.com, russkiymir.ru

Πηγή εικόνας: russia.1hnews.com

επιστροφή στην κορυφή