Menu

John Neumeier: 40 χρόνια επικεφαλής του Μπαλέτου του Αμβούργου

  • Κατηγορία Νέα

Τον Ιούνιο του 2013, ο John Neumeier  γιορτάζει την 40η του επέτειο ως διευθυντής και επικεφαλής χορογράφος του Μπαλέτου του Αμβούργου. Έτσι, στα πλαίσια της επετείου, ξεκινάει στις 9 Ιουνίου το φεστιβάλ «The Ballet Days».

Το Μπαλέτο του Αμβούργου διοργανώνοντας το εορταστικό φεστιβάλ μπαλέτου έχει στόχο να δημιουργήσει ένα ρεκόρ άνευ προηγουμένου στον κόσμο του μπαλέτου: θα παρουσιαστούν 19 παραστάσεις από 23 διαφορετικά συγκροτήματα μπαλέτου.

Το Ballet-Days ιδρύθηκε πριν 39 χρόνια από τον John Neumeier. «Πολλοί από μου συναδέλφους σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι είμαι εντελώς τρελός. Μετά βίας υπάρχει μια ακόμη εταιρεία στον κόσμο που θα προσπαθήσει να διοργανώσει μια τέτοια μεγάλη γιορτή μπαλέτου, ειδικά στο τέλος της σεζόν», είπε χαρακτηριστικά ο John Neumeier. «Αλλά ειδικά αυτή τη χρονιά θα προσφέρουμε στους ανθρώπους που επισκέπτονται Αμβούργο από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλά διαφορετικά μπαλέτα σε ένα μόνο ταξίδι» συμπλήρωσε ο διάσημος χορογράφος.

Πιο συγκεκριμένα το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 9 Ιουνίου με μια νέα συλλογή  από μικρότερες εκδόσεις των τριών μπαλέτων του John Neumeier με τίτλο «Shakespeare Dances - Όλος ο κόσμος μια σκηνή». Το ίδιο βράδυ θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα μπαλέτα «As You Like It», «Hamlet» και «VIVALDI or What you will». Οι πρώην χορευτές του Μπαλέτου του Αμβούργου είναι προσκεκλημένοι σε μια ειδική παράσταση - προεπισκόπηση μία ημέρα πριν από την πρεμιέρα. 

Φέτος ο Neumeier έχει καλέσει δύο guestσυγκροτήματα, τα οποία διευθύνονται από πρώην χορευτές του Μπαλέτου του Αμβούργου: τον Ivan Liska με το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας και τον Jean-Christophe Maillot με τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο.

Το φεστιβάλ χορού «The Ballet Days» θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου μ’ ένα Γκαλά Μπαλέτου αφιερωμένο στον θρυλικό χορευτή Vaslav Nijinsky με αποσπάσματα από 16 χορογραφίες και ερμηνευτές τους χορευτές του Μπαλέτου του Αμβούργου, του Εθνικού Μπαλέτου Νέων, το οποίο αποτελείται από τους αποφοίτους της σχολής του, αλλά και προσκεκλημένους διάσημους χορευτές από όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στα:

http://www.hamburgballett.de/e/

 

Πηγές πληροφοριών: dance.broadwayworld.com, efsyn.gr

Πηγή εικόνας: marcusrenner.com

επιστροφή στην κορυφή