Menu

XIV Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου Mariinsky: Ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της σεζόν

  • Κατηγορία Νέα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου Mariinsky αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα γεγονότα της σεζόν στο χώρο του μπαλέτου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο λάτρεις του μπαλέτου από όλο τον κόσμο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου Φεστιβάλ Μπαλέτου παρουσιάζονται στο Θέατρο Mariinsky κορυφαίες παραστάσεις μπαλέτου με ερμηνευτές παγκοσμίου φήμης αστέρια του μπαλέτου.

Συγκεκριμένα φέτος το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου Mariinsky θα ξεκινήσει 3 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Απριλίου στο Mariinsky Theatre της Αγίας Πετρούπολης. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται τα έργα: Sylvia, Infra, Concerto DSCH, Sacre, Swan Lake, On the Edge, La Bayadere, Napoli, Giselle, Le Corsaire, Symphony in C. Επίσης μεταξύ των διάσημων χορευτών που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ είναι οι: Diana Vishneva, Alina Somova,  Viktoria Tereshkina, Yekaterina Kondaurova, Vladimir Shklyarov, Isabella Boylston, Oxana Skorik, Denis Rodkin, Ivan Vasiliev.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά το πρόγραμμα του International Ballet Festival Mariinsky για το 2014, το Φεστιβάλ Μπαλέτου θα ξεκινήσει στις 3 Απριλίου με το μπαλέτο «Sylvia» σε μουσική του Leo Delibes, χορογραφία από τον Frederick Ashton και χορογραφία σε αναβίωση από τον Christopher Newton. Η «Sylvia» θα παρουσιαστεί σε πρεμιέρα στις 3 και 4 Απριλίου στο Θέατρο Mariinsky. Στη συνέχεια στις 5 Απριλίου θα παρουσιαστούν τα μονόπρακτα μπαλέτα «Infra», «Concerto DSCH», «Sacre» του διάσημου σκηνοθέτη και χορογράφου Wayne McGregor, ενώ στις 6 και 8 Απριλίου θα ανέβει το θρυλικό μπαλέτο «Swan Lake» του Pyotr Tchaikovsky στη Νέα Σκηνή (Mariinsky II) του ιστορικού Θεάτρου. Στις 7 Απριλίου η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Diana Vishneva θα παρουσιάσει το νέο της έργο με τίτλο «On the Edge», το οποίο περιλαμβάνει χορογραφίες των Jean-Christophe Maillot και Carolyn Carlson. Ακολουθεί στις 9 Απριλίου το μαγευτικό μπαλέτο «La Bayadere» σε μουσική του Ludwig Minkus και χορογραφία του Marius Petipa αναθεωρημένη από τους Vladimir Ponomarev και Vakhtang Chabukiani με πρόσθετους χορούς από τους Konstantin Sergeyev και Nikolai Zubkovsky. Στις 10 και 11 Απριλίου θα ανέβει το μπαλέτο «Napoli» σε μουσική από τους Edvard Helsted, HS Paulli, HC Lumbye, Louise Alenius και σε χορογραφία των Sorella Englund και Nikolaj Hübbe μετά August Bournonville με ερμηνευτές τους χορευτές του Μπαλέτου Den Kongelige στη Νέα Σκηνή του Θεάτρου Mariinsky. Επίσης στις 11 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου θα παρουσιαστεί το κλασικό ρομαντικό μπαλέτο «Giselle» σε μουσική από τον Adolphe Adam και χορογραφία των Jean Coralli, Jules Perrot και Marius Petipa. Στις 12 Απριλίου θα ανέβει το υπέροχο μπαλέτο «Le Corsaire» σε μουσική από τους Adolphe Adan, Cesare Pugni, Léo Delibes, Riccardo Drigo και Pyotr Oldenburgsky και χορογραφία από τον Pyotr Gusev βασισμένη στη σύνθεση και τη χορογραφία του Marius Petipa. Το Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου Mariinsky θα ολοκληρωθεί στις 13 Απριλίου 2014 με την παρουσίαση έργων νέων χορογράφων («Δημιουργικό Εργαστήρι Νέων Χορογράφων») και με μια παράσταση Γκαλά με αποσπάσματα από διάφορα διάσημα κλασικά μπαλέτα και ερμηνευτές διάσημα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής του χορού.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του XIV International Ballet Festival Mariinsky στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.mariinsky.ru/en/playbill/festivale/fest_2013_2014/ballet_fest_231/

 

Πηγές πληροφοριών: balletandopera.com, mariinsky.ru

Πηγή εικόνας: spb.madvis.ru 

επιστροφή στην κορυφή