Menu

Διεθνής Διαγωνισμός Yuri Grigorovich «Young Ballet of the World» στο Σότσι

  • Κατηγορία Νέα

Ο 5ος Διεθνής Διαγωνισμός «Young Ballet of the World» λαμβάνει χώρα φέτος από 12 έως 21 Ιουνίου στο Sochi Winter Theater στο Σότσι της Ρωσίας. Δημιουργικός Διευθυντής και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού είναι ο θρυλικός χορογράφος, Yuri Grigorovich. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει νέους χορευτές μπαλέτου έτσι ώστε να συνεχίσουν τη δημιουργική εξέλιξη τους, να αποκτήσουν νέες επαγγελματικές προοπτικές σε συνεργασία με άλλες χώρες, να κάνουν πιο δημοφιλή την τέχνη του κλασικού χορού στο ευρύ κοινό με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της τέχνης του μπαλέτου.

Οι συμμετέχοντες κατατάσσονται σε δύο βαθμίδες με βάση την ηλικία: Junior and Senior. Πιο συγκεκριμένα οι άντρες και γυναίκες χορευτές που είναι κάτω από 19 ετών κατατάσσονται στην κατηγορία Junior ενώ οι άντρες και γυναίκες χορευτές ηλικίας από 19 έως 26 ετών κατατάσσονται στην κατηγορία Senior.

Όπως ανακοινώθηκε, φέτος συμμετέχουν 61 χορευτές από 12 χώρες: Ουκρανία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιζία, Μολδαβία, Λετονία, Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ και Ρωσία.

Ο Διαγωνισμός «Young Ballet of the World» ξεκίνησε επίσημα την Πέμπτη 12 Ιουνίου με το κλασικό μπαλέτο «La Bayadere», το οποίο παρουσιάστηκε από τους χορευτές του «Grigorovich Ballet» και διακεκριμένους σολίστ που ερμήνευσαν τους κύριους ρόλους στο Krasnodar Music Theatre.

Σύμφωνα με την παράδοση ο Διεθνής Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με μια εκδήλωση Γκαλά των νικητών που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου στο Krasnodar Music Theatre.

Περισσότερες πληροφορίες στο:

http://www.sochi-ibc2014.ru/eng/main.html

 

Πηγές πληροφοριών: interfax-russia.ru, sochi-ibc2014.ru, otdih.nakubani.ru

Πηγές εικόνας: vladnews.ru, news.rufox.ru

επιστροφή στην κορυφή