Menu

Το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου στο Θέατρο Bolshoi της Μόσχας

  • Κατηγορία Νέα

Το κορυφαίο Royal Ballet του Covent Garden πραγματοποίησε το φετινό Ιούνιο μια σπάνια επίσκεψη στη Ρωσία δίνοντας παραστάσεις τόσο του κλασικού όσο και του σύγχρονου ρεπερτορίου στο Bolshoi Theatre της Μόσχας.

Το Μπαλέτο Bolshoi κάθε χρόνο πραγματοποιεί περιοδείες, κυρίως κατά της διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, στο Royal Opera House του Λονδίνου. Κατά συνέπεια για το Βρετανικό κοινό αποτελεί παράδοση η περιοδεία του Bolshoi Ballet στο Λονδίνο, σε αντίθεση με το Ρώσικο κοινό που είναι λιγότερο εξοικειωμένο με το Royal Ballet καθώς ο διάσημος Βρετανικός θίασος επισκέπτεται πιο σπάνια τη Ρωσία. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη περιοδεία του Βασιλικού Μπαλέτου στο Θέατρο Bolshoi από το 1961 μετά από ένα κενό διάρκειας 11 ετών.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Royal Ballet, Kevin O'Hare, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα έργα που επιλέχθηκαν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της περιοδείας συνδέονται με την επιθυμία της Εταιρείας να αναδείξει το εκτεταμένο ρεπερτόριό της και την ποικιλομορφία των χορευτών της. Οι παραστάσεις του Βασιλικού Μπαλέτου δόθηκαν 17-22 Ιουνίου στην Ιστορική Σκηνή του Bolshoi Theatre. Πιο συγκεκριμένα στις 17 και 18 Ιουνίου παρουσιάστηκαν τα έργα «Rhapsody», «Tetractys» και «DGV (Danse à Grande Vitesse)». Το έργο «Rhapsody» είναι ένα ρομαντικό μπαλέτο του θρυλικού Frederick Ashton, το οποίο αρχικά είχε δημιουργήσει για τους κορυφαίους χορευτές Mikhail Baryshnikov and Leslie Collier. Επίσης το έργο «Tetractys» είναι η πιο πρόσφατη δουλειά του διάσημου χορογράφου Wayne McGregor ενώ το «DGV (Danse à Grande Vitesse)» είναι ένα μαγευτικό και ταυτόχρονα δυναμικό μπαλέτο του κορυφαίου χορογράφου Christopher Wheeldon. Έπειτα στις 20, 21 και 22 παρουσιάστηκε το μπαλέτο «Manon» του θρυλικού χορογράφου Kenneth MacMillan. Στις παραστάσεις χόρεψαν οι διακεκριμένοι κορυφαίοι χορευτές, πρώτοι σολίστ και καλλιτέχνες του Royal Ballet. Το μπαλέτο πλαισίωνε η Ορχήστρα του Θεάτρου Bolshoi.

Έπειτα το Royal Ballet αποχαιρέτησε τη Μόσχα προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του στην Ταϊβάν προβάλλοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τη Βρετανική κουλτούρα.

Δείτε το σχετικό video στο:

https://www.youtube.com/watch?v=1EuofV1MZdE

 

Πηγές πληροφοριών: Financial Times, bolshoi.ru, roh.org.uk

Πηγή εικόνας: bolshoi.ru

επιστροφή στην κορυφή