Menu

Το Bolshoi Theatre σε περιοδεία στη Νέα Υόρκη

  • Κατηγορία Νέα

Τα μέλη της Όπερας, του Μπαλέτου και της Χορωδίας του ιστορικού Θεάτρου Bolshoi της Μόσχας περιοδεύουν στις ΗΠΑ παρουσιάζοντας από τις 12 Ιουλίου αριστουργηματικά κλασικά έργα στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης.

Έτσι στα πλαίσια του Lincoln Center  Festival οι παραστάσεις του Bolshoi Theatre στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης ξεκινούν με την κλασική όπερα «Η Νύφη του Τσάρου» («The Tsar’s Bride») του Nikolai Rimsky-Korsakov στο Avery Fisher Hall. Το πρόγραμμα της περιοδείας θα συνεχιστεί με την παρουσίαση των κλασικών μπαλέτων «Η Λίμνη των Κύκνων» («Swan Lake») στις 15, 16, 17, 18, 19 και 20 Ιουλίου, «Δον Κιχώτης» («Don Quixote») στις 22 και 23 Ιουλίου και «Σπάρτακος» («Spartacus») στις 25, 26 και 27 Ιουλίου 2014 από το Bolshoi Ballet στο David H. Koch Theater.

Στις παραστάσεις μπαλέτου τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν οι κορυφαίοι και διεθνώς καταξιωμένοι χορευτές: Svetlana Zakharova, David Hallberg, Anna Nikulina, Maria Alexandrova, Ekaterina Krysanova, Ekaterina Shipulina, Olga Smirnova, Vladislav Lantratov, Artem Ovcharenko, Semyon Chudin, Mikhail Lobukhin, Denis Rodkin και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες του Bolshoi Ballet.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη περιοδεία του Μπαλέτου Bolshoi στις ΗΠΑ μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις του κλασικού ρομαντικού μπαλέτου «Giselle» στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάιο με πρωταγωνιστές: την διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Svetlana Zakharova και τον διεθνούς φήμης κορυφαίο χορευτή David Hallberg. Μάλιστα ο Τύπος έγραψε για το χορευτικό ζευγάρι: «Μεταξύ των χορευτών στη σκηνή δημιουργείται μια πραγματική χημεία στο χορό».

Η διάσημη πρώην πρίμα μπαλαρίνα και σημερινή καθηγήτρια του Bolshoi Ballet, Ludmila Semenyaka, θα συνοδεύσει το θίασο στην περιοδεία. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά για το μπαλέτο «Η Λίμνη των Κύκνων»: “Λατρεύω αυτή την έκδοση του μπαλέτου. Εγώ η ίδια πολλές φορές χόρεψα για το αμερικανικό κοινό, αλλά κάθε φορά που πραγματοποιείται μια περιοδεία γίνεται μια μυστηριώδης αναγέννηση αυτού του μπαλέτου. Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγεται ως σήμα κατατεθέν του Θεάτρου Bolshoi.”

Επίσης η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Svetlana Zakharova δήλωσε χαρακτηριστικά: “Θέλω το κοινό να αισθάνεται αυτό το υπέροχο κλίμα του μπαλέτου «Η Λίμνη των Κύκνων». Να υπάρχει ρομαντική διάθεση και να απολαύσει το έργο και την κορυφαία μουσική και εμείς θα προσπαθήσουμε με τις ερμηνείες μας να μεταδώσουμε αυτό το κλίμα στα βάθη της ψυχής”.

Η Svetlana Zakharova θα χορεύει στις παραγωγές «Λίμνη των Κύκνων» και «Σπάρτακος». Μολονότι το μπαλέτο «Swan Lake» κατέχει εξέχουσα θέση στο ρεπερτόριο των μεγαλύτερων θεάτρων, το μπαλέτο «Spartacus» δεν παρουσιάζεται τόσο συχνά. “Πρόκειται για μία από τις λίγες παραστάσεις που δημιούργησε ο Yuri Grigorovich και αποτελεί πραγματικό μύθο με ερμηνευτές θρυλικούς καλλιτέχνες. Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ως παραγωγή διότι ενώ άλλες κλασικές παραγωγές παρουσιάζονται παντού, μέσα από το μπαλέτο «Σπάρτακος» με το δυναμισμό του και τους εξαιρετικούς ερμηνευτές μπορείτε να δείτε στην πραγματικότητα το Bolshoi Theatre” είπε χαρακτηριστικά η Svetlana Zakharova.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα εισιτήρια των παραστάσεων έχουν γίνει sold out πολύ καιρό πριν. Το αμερικανικό κοινό ανυπομονεί να απολαύσει τις μοναδικές ερμηνείες των καλλιτεχνών του Θεάτρου Bolshoi της Μόσχας.

Σχετικά Links:

http://www.aboutlincolncenter.org

http://www.bolshoi.ru/en/about/press/articles/2014/2990/

http://lc.lincolncenter.org/shows/209359?show_date=2014-07-15%2020:00:00

http://lc.lincolncenter.org/shows/209360?show_date=2014-07-22%2020:00:00

http://lc.lincolncenter.org/shows/209361?show_date=2014-07-27%2014:00:00

 

Πηγές πληροφοριών: ria.ru, tvkultura.ru

Πηγή εικόνας: bolshoi.ru

επιστροφή στην κορυφή