Menu

Mikhailovsky Theatre: Το άνοιγμα της νέας σεζόν μπαλέτου στο διάσημο Θέατρο της Αγίας Πετρούπολης

  • Κατηγορία Νέα

Στο κορυφαίο Θέατρο Mikhailovsky της Αγίας Πετρούπολης ξεκινά το Σεπτέμβριο μια νέα σεζόν κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν πολλές μεγάλες παραγωγές με ερμηνευτές τους λαμπρούς χορευτές του Θεάτρου αλλά και διάσημους προσκεκλημένους καλλιτέχνες.

Συγκεκριμένα η νέα σεζόν μπαλέτου στο Mikhailovsky Theatre θα ξεκινήσει με ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ μπαλέτου το οποίο θα λάβει χώρα από τις 8 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ στη σκηνή θα χορέψουν μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής του μπαλέτου συμπεριλαμβανομένων των: Natalia Osipova, Polina Semionova, David Hallberg, Ekaterina Borchenko, Irina Perren, Angelina Vorontsova, Ivan Vasiliev, Oksana Bondareva, Victor Lebedev, Leonid Sarafanov, Friedemann Vogel, Ivan Zaitsev, Marat Shemiunov.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά το πρόγραμμα του φεστιβάλ ανοίγματος της νέας σεζόν χορού του Θεάτρου Mikhailovsky της Αγίας Πετρούπολης, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν τα μπαλέτα Le Halte de cavalerie, Class Concert και White Darkness. Έπειτα στις 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου θα ανέβει το κλασικό αριστούργημα του Pyotr Tchaikovsky «Swan Lake» με πρωταγωνιστές τους διάσημους κορυφαίους χορευτές Polina Semionova και Friedemann Vogel (10 Σεπτεμβρίου), Natalia Osipova και David Hallberg (11 Σεπτεμβρίου), Ekaterina Borchenko και Friedemann Vogel (12 Σεπτεμβρίου). Στη συνέχεια στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το μαγευτικό κλασικό μπαλέτο του Adolphe Adam «Giselle» με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους χορευτές Natalia Osipova και Leonid Sarafanov (13 Σεπτεμβρίου), Angelina Vorontsova και Victor Lebedev (14 Σεπτεμβρίου), Polina Semionova και Friedemann Vogel (14 Σεπτεμβρίου). Ακολουθεί στις 17, 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου το αριστουργηματικό μπαλέτο του Pyotr Tchaikovsky «The Sleeping Beauty» με ερμηνευτές τους διάσημους χορευτές Angelina Vorontsova και Victor Lebedev (17 και 18 Σεπτεμβρίου), Irina Perren και Victor Lebedev (19 και 20 Σεπτεμβρίου). Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το υπέροχο μπαλέτο του Ludwig Minkus «Don Quixote» με πρωταγωνιστές τους Oksana Bondareva και Ivan Zaitsev (22 Σεπτεμβρίου), Angelina Vorontsova και Victor Lebedev (23 Σεπτεμβρίου). Το πρόγραμμα των παραστάσεων μπαλέτου για το Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται στις 25 του ίδιου μήνα με το μπαλέτο του Boris Asafiev «The Flames of Paris» με ερμηνευτές τους κορυφαίους χορευτές του Mikhailovsky Ballet, Angelina  Vorontsova και Ivan Zaitsev.

Επίσης στο μπαλέτο «Class Concert» σε χορογραφία Asaf Messerer κατά την έναρξη της σεζόν μπαλέτου, οι χορευτές του θιάσου και οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δεξιότητες τους στο κοινό. Το ίδιο βράδυ το κοινό της Αγίας Πετρούπολης θα παρακολουθήσει την πιο πρόσφατη πρεμιέρα του μπαλέτου «White Darkness» σε χορογραφία Nacho Duato  καθώς και το μπαλέτο «Le Halte de cavalerie» σε χορογραφία Marius Petipa.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Θεάτρου Mikhailovsky:

http://www.mikhailovsky.ru/en/afisha/performances/2014/9/

 

Πηγή πληροφοριών: izvestia.ru

Πηγή εικόνας: mikhailovsky.ru 

επιστροφή στην κορυφή