Menu

XIV Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου DANCE OPEN στην Αγία Πετρούπολη

  • Κατηγορία Νέα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου DANCE OPEN διοργανώνεται για πάνω από μια δεκαετία με τη συμμετοχή πολλών διεθνώς διακεκριμένων χορευτών και χορογράφων από όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας στο κοινό ένα πρόγραμμα από αξιόλογες παραστάσεις μπαλέτου και επιβραβεύοντας τους χορευτές που διακρίθηκαν με τις ερμηνείες τους.

Το 14ο Φεστιβάλ DANCE OPEN φέτος θα ξεκινήσει στις 21 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 27 Απριλίου με μια παράσταση Gala όπου διάσημα αστέρια του Μπαλέτου θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από γνωστά έργα. Κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος του Φεστιβάλ DANCE OPEN θα βραβευθούν σε μια ειδική εκδήλωση οι καλλιτέχνες που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τις ερμηνείες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη του Φεστιβάλ DANCE OPEN στις 21 Απριλίου οι χορευτές του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας θα παρουσιάσουν χορογραφίες των διακεκριμένων χορογράφων Hans van Manen, Christopher Wheeldon, Ted Brandsen, Juanjo Arques, Marco Goecke, Krzysztof Pastor στο πρόγραμμα με τίτλο «Back to Bach» στο Θέατρο Alexanrinsky της Αγίας Πετρούπολης. Στη συνέχεια στις 24 και 25 Απριλίου το Μπαλέτο Bolshoi θα παρουσιάσει το μπαλέτο «The Taming of the Shrew» («Το ημέρωμα της στρίγγλας»), βασισμένο στο ομώνυμο έργο του William Shakespeare,  σε χορογραφία Jean-Christophe Maillot στο Θέατρο Alexanrinsky της Αγίας Πετρούπολης. Επίσης στις 25 Απριλίου το Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας Βιέννης θα παρουσιάσει χορογραφίες των καταξιωμένων καλλιτεχνών Helen Pickett, Patrick de Bana, Natalia Horecna στο πρόγραμμα με τίτλο «Contra Clockwise Witness» στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Tovstonogov Bolshoi Drama Theater της Αγίας Πετρούπολης. Το Φεστιβάλ DANCE OPEN θα ολοκληρωθεί με ένα εντυπωσιακό Gala Μπαλέτου όπου οι διεθνώς διακεκριμένοι χορευτές Yoel Carreno,  Daniil Simkin, Melissa Hamilton, Eric Underwood,  Sarah Lamb, Vadim Muntagirov, Isabella Boylston, Osiel Guneo, J'aime Crandall, Alban Lendorf και πολλοί άλλοι κορυφαίοι σολίστ θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από γνωστά έργα. Θα ακολουθήσει η βράβευση των χορευτών που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μπαλέτου DANCE OPEN στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Μπαλέτου:

http://www.danceopen.com/en/

 

Πηγή πληροφοριών: danceopen.com

Πηγή εικόνας: danceopen.com

επιστροφή στην κορυφή