Menu

Ο κορυφαίος χορευτής Carlos Acosta αποχωρεί από το Βασιλικό Μπαλέτο μετά από 17 χρόνια

Ο παγκοσμίου φήμης κορυφαίος χορευτής και χορογράφος Carlos Acosta αποχώρησε από το Royal Ballet στις 12 Νοεμβρίου μετά από 17 χρόνια συνεργασίας με τον διάσημο θίασο μπαλέτου του Λονδίνου. Συγκεκριμένα αποχαιρέτισε το κοινό χορεύοντας στο μπαλέτο Carmen σε δική του χορογραφία πραγματοποιώντας την τελευταία του εμφάνιση με το Βασιλικό Μπαλέτο. Ο διάσημος χορευτής δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα του κοινού διάρκειας 20 λεπτών, δηλαδή 12 λεπτά περισσότερο από την διάσημη μπαλαρίνα Darcey Bussell, η οποία αποχαιρέτησε το κοινό το 2007.

Στην γεμάτη από τριαντάφυλλα σκηνή ο Carlos Acosta ευχαρίστησε το κοινό και την οικογένεια του και έδωσε συμβουλές για την επόμενη γενιά των χορευτών. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει λάθη, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει αποτυχία γιατί η ζωή είναι μια διαδικασία μάθησης, πάντα να μαθένετε για να έχετε περιέργεια και να απολαμβάνετε, απολαύστε γιατί θα έρθει μια ημέρα που θα συνειδητοποιήσετε ότι έχουν περάσει 70 χρόνια χωρίς νόημα”.

Ο Διευθυντής του Royal Ballet, Kevin O'Hare, παρουσίασε μια συλλογή φωτογραφιών από την καριέρα του Carlos Acosta με το Βασιλικό Μπαλέτο και τον ευχαρίστησε για το έργο του στο διάσημο θίασο και για την έμπνευση που έδωσε σε πολλούς χορευτές κατά την διάρκεια των 17 ετών συνεργασίας τους. Ο διεθνώς διακεκριμένος χορευτής ευχαρίστησε τη σύζυγο του, την κόρη του και διάσημες μπαλαρίνες και παρτενέρ του στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου συμπεριλαμβανομένων των: Marianela Nunez, Sarah Lamb and Darcey Bussell καθώς και τους πρώην Διευθυντές του Royal Ballet, Anthony Dowell και Monica Mason.

Ο Carlos Acosta σχεδιάζει να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Κούβα και στα μελλοντικά του σχέδια είναι η ίδρυση μιας επαγγελματικής σχολής τεχνών εκεί.

Πηγές πληροφοριών: thestage.co.uk, telegraph.co.uk

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την αποχαιρετιστήρια παράσταση του Carlos Acosta

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή