Menu

Darcey Bussell: Οι σύγχρονοι χορευτές μπαλέτου χρειάζονται μεγαλύτερες δεξιότητες στο χορό

  • Κατηγορία Νέα

Αψηφώντας τη βαρύτητα με τα άλματα τους, την απαράμιλλη ευελιξία τους και την άψογη τεχνική τους στις χορεύοντας στις pointe, οι κλασικές μπαλαρίνες έχουν εντυπωσιάσει το κοινό επί δεκαετίες.

Αλλά η νέα γενιά καταξιωμένων χορευτών μπαλέτου πρέπει να διαθέτει περισσότερες δεξιότητες αν θέλει να εξελιχθεί, τονίζει η πρώην πρίμα μπαλαρίνα, Darcey Bussell, συμπληρώνοντας ότι και η νέα γενιά χορογράφων πρέπει να προσφέρει περισσότερα.

Η Darcey Bussell, μια από τις διασημότερες μπαλαρίνες της Βρετανίας, αναφέρει πως οι νεότεροι χορογράφοι της σημερινής εποχής προσπαθούν συνεχώς να δημιουργήσουν κάτι που “πριν δεν υπήρχε”, απαιτώντας από τους χορευτές να αναλάβουν ολοένα και πιο ποικίλες προκλήσεις.

Και ενώ οι πρίμα μπαλαρίνες του παρελθόντος θα μπορούσαν να αρνηθούν τις προκλήσεις, οι μπαλαρίνες αστέρια του 21ου αιώνα πρέπει να μάθουν να είναι “απίστευτα διαφορετικές”, τονίζει η Darcey Bussell.

Η σπουδαία καλλιτέχνης μιλώντας για την καριέρα της σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο ρωτήθηκε από ένα νεαρό θαυμαστή ποιες είναι οι συμβουλές που μπορεί να του δώσει για να ακολουθήσει τα βήματα της.

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον, ένας διαφορετικός κόσμος που διαμορφώνεται στον κόσμο του χορού” ανέφερε η Darcey Bussell που είναι και κριτής στο show χορού Strictly Come Dancing.

Έτσι αν υπάρχει ένα είδος που αγαπάτε, ένα στυλ χορού, τότε εστιάστε σ' αυτό μαθαίνοντας όσα περισσότερα μπορείτε δίνοντας βάση στην εμπειρία. Δοκιμάστε κάθε είδος.”

Επισημαίνοντας ότι ο κλασικός χορός θα συνεχίσει να ανθίζει ως μια μορφή τέχνης η κορυφαία καλλιτέχνης ανέφερε: “Αλλά οι νέοι χορογράφοι πρέπει συνεχώς να αναζητούν να παρουσιάσουν κάτι ανώτερο που δεν είχε επιτευχθεί προηγουμένως.”

Θα πρέπει να περιμένουμε κάτι πιο ευέλικτο και εξειδικευμένο. Όταν μια κλασική χορεύτρια στο παρελθόν θα έλεγε “όχι δεν είναι για έμενα, δεν θα πιέσω τον εαυτό μου στον τομέα αυτό ή σε περίπλοκες ακροβατικές κινήσεις”, τώρα πρέπει μια μπαλαρίνα στη σημερινή εποχή να είναι πιο ανοιχτή σε οποιαδήποτε νέα πρόκληση.”

Η διάσημη χορεύτρια μιλώντας για την δική της καριέρα ρωτήθηκε για την κατάρτιση της, και τις συνεργασίες με άλλους χορευτές.

Τι αναφέρει για πιθανά ειδύλλια μεταξύ των χορευτών μπαλέτου;

Η σκληρή δουλειά και η καθημερινή προπόνηση δεν αφήνει χρόνο να σκεφτεί κάποιος ερωτικά τον παρτενέρ του στο χορό.”

Πηγή πληροφοριών: telegraph.co.uk

 



επιστροφή στην κορυφή