Menu

Είναι μόλις 13 ετών και κέρδισε μια θέση στo Bolshoi

  • Κατηγορία Νέα

Πρόκειται για την πρώτη Βρετανίδα μαθήτρια κάτω των 16 ετών που θα κληθεί να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου στην παγκοσμίου φήμης Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι στη Μόσχα εδώ και δεκαετίες και η 10η Βρετανίδα που θα σπουδάσει εκεί στην ιστορία των 243 ετών λειτουργίας της Σχολής Χορού.

Η 13χρονη Beatrice Millar έγινε δεκτή σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου οι καθηγητές στη σχολή χορού είδαν την διάρκειας 15 λεπτών οντισιόν της και ένας καθηγητής στο Ηνωμένο Βασίλειο είδε τις δυνατότητες της νεαρής χορεύτριας.

Η Beatrice, η οποία δεν μιλάει καθόλου Ρώσικα, αλλά παίζει πιάνο και σαξόφωνο σε επίπεδο Grade 8, ταξίδεψε από το σπίτι της στο South Stoke του Oxfordshire, στη Μόσχα στα τέλη του περασμένου μήνα, όπου έχει γίνει μέλος μιας τάξης με πολλούς άλλους συνομήλικούς της Ρώσους ταλαντούχους μαθητές.

Μεταξύ των 18 ωρών την εβδομάδα επαγγελματικής εκπαίδευσης μπαλέτου πρέπει να αφιερώσει στις 30 ώρες απευθείας μαθημάτων και δύο ώρες την ημέρα για την εκμάθηση Ρώσικων.

Για μια νεαρή χορεύτρια είναι μεγάλο προνόμιο να περάσει σε μια τόσο μεγάλη και ιστορική Ακαδημία Μπαλέτου.

Η μητέρα της, Lesley Millar είναι στο πλευρό της και ταξιδεύει συχνά μέχρι η νεαρή χορεύτρια να μάθει να μιλάει άπταιστα Ρώσικα κάτι το οποίο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και 12 μήνες.

Λέει ότι είναι “αφελές” να μην γνωρίζουν την πολυτάραχη ιστορία του Μπολσόι. Συχνά βλέπει την κόρη της 10 λεπτά την ημέρα με βάση το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Είναι μια μεγάλη πρόκληση και χρειάζεται εξειδικευμένη εκπαίδευση για να είναι σε θέση να γίνει μέρος ενός άλλου πολιτισμού και να υιοθετήσει μια άλλη γλώσσα.”

Για την Beatrice, η οποία έχει χορέψει με το National Youth Ballet και το μπαλέτο “Όνειρό Θερινής Νυκτός” με το Μπαλέτο Mariinsky στο Royal Opera House, η πρόσκληση στο Bolshoi είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Το μόνο μειονέκτημα, είπε, είναι ότι θα της λείψει να βλέπει το δημοφιλές show χορού Strictly Come Dancing με τις μεγαλύτερες αδερφές της.

“Αισθάνομαι ότι είναι μεγάλο προνόμιο που βρίσκομαι εδώ”, είπε. “Είναι συναρπαστικό, γιατί έβλεπα όλα τα στούντιο και τους διαδρόμους μέσα από εικόνες και βίντεο στο YouTube και τώρα είμαι εδώ και χορεύω.”

Η δασκάλα χορού μου έχει διδάξει εδώ για πάνω από 50 χρόνια και έχει πιθανώς διδάξει την Natalia Osipova και πολλούς άλλους κορυφαίους χορευτές.”

Είπε ότι είναι πολύ καθησυχαστικό που έχει την μητέρα της κοντά της.

Η δασκάλα χορού μου προσπαθεί να μου πει λίγα λόγια στα Αγγλικά. Είναι πολύ κατανοητή αν και δεν καταλαβαίνω πάντα τι θέλει να μου πει.”

Νομίζω ότι το πιο δύσκολο πράγμα είναι ότι δεν μπορώ να μιλήσω με τις συμμαθήτριες μου στην τάξη για να συνεννοηθούμε, αλλά ανυπομονώ να μπορώ να μιλάω με ευφράδεια τα Ρώσικα.”

 

Πηγή: telegraph.co.uk

επιστροφή στην κορυφή