Menu

Μεταδόσεις κορυφαίων παραστάσεων από μεγάλα Θέατρα του κόσμου στην Αθήνα

  • Κατηγορία Νέα

Πολλές κορυφαίες παραστάσεις θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό σε μεταδόσεις από μεγάλα Θέατρα του κόσμου σε επιλεγμένους χώρους στην Αθήνα τον Ιούνιο και Ιούλιο 2018.

Το μπαλέτο Κοππέλια με τα Μπαλέτα Μπολσόι θα παρουσιαστεί σε ζωντανή μετάδοση στις 10 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 11 και 12 Ιουνίου ακολουθεί η μετάδοση της κορυφαίας συναυλίας Concert for Milan υπό τη διεύθυνση του περίφημου μαέστρου Riccardo Chailly από την Piazza del Duomo που το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει στο Θέατρο Αλίκη. Το διάσημο κλασικό μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων με το κορυφαίο Royal Ballet θα προβληθεί στους κινηματογράφους Village Cinemas στις 6 Ιουλίου 2018.

Οι παραστάσεις που θα δούμε στην Αθήνα:

The Bolshoi Ballet Live: Coppelia σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πλαίσιο του προγράμματος μεταδόσεων μεγάλων μπαλέτων από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας παρουσιάζεται σε ζωντανή μετάδοση στις 10 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το μπαλέτο Κοππέλια με τους κορυφαίους χορευτές, σολίστ και corps de ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του μπαλέτου η Swanhilda παρατηρεί τον αρραβωνιαστικό της Franz, ο οποίος είναι γοητευμένος από την όμορφη Coppelia που κάθεται στο μπαλκόνι της κάθε μέρα. Η Swanhilda αποφασίζει να διδάξει στον Franz ένα μάθημα.

Η παραγωγή της Κοππέλια του Μπολσόι παρουσιάζει μια εντυπωσιακή ανακατασκευή της αρχικής χορογραφίας του 19ου αιώνα. Το εκπληκτικό corps de ballet του Μπαλέτου Μπολσόι λάμπει στο διάσημο «χορό των ωρών» και οι κορυφαίοι χορευτές μεταδίδουν τη νεανική ενέργεια και το ακαταμάχητο χιούμορ σε αυτή την εντυπωσιακή παραγωγή.

Πληροφορίες παράστασης

The Bolshoi Ballet Live: Coppelia

Σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα

10 Ιουνίου 2018 18:00 μ.μ.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Μουσική: Léo Delibes
Χορογραφία: Arthur Saint-Léon & Sergei Vikharev
Λιμπρέτο: Charles-Louis-Étienne Nuitter

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet των Μπολσόι

"Concert for Milan": Από την Piazza del Duomo στο Θέατρο Αλίκη

Η Piazza del Duomo για μία ακόμη χρονιά, θα φιλοξενήσει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου, υπό τη διεύθυνση του περίφημου μαέστρου Riccardo Chailly και τα Αθηναϊκά Θέατρα θα προβάλλουν αυτή τη μοναδική συναυλία στο θέατρο Αλίκη για 2 ημέρες τον Ιούνιο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει το διάσημο κοντσέρτο για πιάνο αρ.1 του Pyotr Ilyich Tchaikovsky με τον σπουδαίο Ρώσο πιανίστα Denis Matsuev και το μεγαλοπρεπές έργο για ορχήστρα «Εικόνες από μια έκθεση» του Modest Petrovich Musorgsky, σε ενορχήστρωση του Maurice Ravel.

Πληροφορίες παράστασης

CONCERT FOR MILAN – Piazza Del Duomo
ORCHESTRA FILARMONICA TEATRO ALLA SCALA

Προβολές 11 και 12 Ιουνίου 2018 21:00 μ.μ.

Θέατρο Αλίκη

Μουσική Διεύθυνση : Riccardo Chailly
Πιάνο : Denis Matsuev

Swan Lake Royal Ballet Cinema Season

To μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων ένα από τα διασημότερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου μπαλέτου και ένα από τα πιο αγαπημένα των θεατών παρουσιάζεται σε μια νέα παραγωγή από το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή παράσταση σε μετάδοση στους κινηματογράφους Village Cinemas την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018.

Η ιστορία ξεκινάει από τη στιγμή που ο πρίγκιπας Siegfried πάει για κυνήγι και συναντάει ένα κοπάδι κύκνων. Ξαφνικά, και προς μεγάλη του έκπληξη, ένας από τους κύκνους μεταμορφώνεται σε μία όμορφη κοπέλα. Ο πρίγκιπας σαγηνεύεται από την ομορφιά της και την ερωτεύεται. Όμως ένα μαγικό ξόρκι τη κρατάει φυλακισμένη, επιτρέποντάς της να έχει ανθρώπινη μορφή μόνο τη νύχτα.

Πρόκειται για μια νέα παραγωγή του διάσημου κλασικού μπαλέτου σε χορογραφία του καταξιωμένου χορογράφου Liam Scarlett με πρωταγωνιστές τους διάσημους κορυφαίους χορευτές Marianela Nunez στο ρόλο της Οντέτ/Οντίλ και Vadim Muntagirov στο ρόλο του Πρίγκιπα Siegfried.

Πληροφορίες παράστασης

Royal Opera House: Swan Lake

6 Ιουλίου 2018

Οντέτ/Οντίλ: Marianela Nunez, Πρίγκιπας Siegfried: Vadim Muntagirov

Χορογραφία: Marius Petipa and Lev Ivanov, Επιπρόσθετη χορογραφία: Liam Scarlett και Frederick Ashton

Μουσική: Pyotr Il’yich Tchaikovsky

Συμμετέχει η Ορχήστρα της Royal Opera House. Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, σολίστ και coprs de ballet του Royal Ballet.

Πηγές: megaron.gr, ticket365.gr, villagecinemas.gr

επιστροφή στην κορυφή