Menu

H τεχνική για να θυμάστε πάντα τη χορογραφία

  • Κατηγορία Νέα

Αγωνίζεστε για να θυμάστε όλη τη χορογραφία σας; Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι βελτίωσης της τεχνικής όταν χορεύετε στη σκηνή με τις οποίες μπορείτε να βελτιώσετε και τη μνήμη σας.

Μια αποδεδειγμένη τεχνική είναι η μέθοδος του τόπου, μια αρχαία τεχνική μνήμης που χρησιμοποιούσαν Έλληνες και Ρωμαίοι ρήτορες και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και σήμερα. Επίσης η γνωστή μέθοδος ως παλάτι μνήμης, περιλαμβάνει την απομνημόνευση μιας λίστας λέξεων με οπτικοποίηση του εαυτού σας περπατώντας γύρω από ένα οικείο περιβάλλον (όπως το σπίτι σας) και τοποθετώντας μια νοητική εικόνα που αντιπροσωπεύει κάθε λέξη σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να απομνημονεύσετε μια λίστα με μήλα, πορτοκάλια και καρότα, μπορείτε να σκεφτείτε ένα μήλο κοντά στο παράθυρο της κουζίνας σας, ένα πορτοκάλι στο νεροχύτη και ένα κουνέλι με ένα καρότο στον πάγκο. Αργότερα, επιστρέψτε στην οικεία διάταξη στο μυαλό σας, ακολουθήστε τα βήματα και ανακτήστε τη λίστα των εικόνων που αφήσατε νωρίτερα εκεί.

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Neuron, η εφαρμογή αυτής της τεχνικής 30 λεπτά την ημέρα για έξι εβδομάδες μπορεί να βελτιώσει δραματικά τη μνήμη σας. Παρόλο που δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσετε την τεχνική για να θυμηθείτε την χορογραφία αυτή την στιγμή, κάνετε τακτικά μια βόλτα μέσα στο δικό σας παλάτι μνήμης, για να βελτιώσετε τη γνωστική σας λειτουργία αρκετά ώστε να μην ξεχάσετε ποτέ την πιο πρόσφατη χορογραφία ξανά.

Πηγή: pointemagazine.com

επιστροφή στην κορυφή