Menu

Το νέο ντοκιμαντέρ για τον Rudolf Nureyev αποκαλύπτει σπάνια στιγμιότυπα της καριέρας του

Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά υπάρχουν μερικοί μεγάλοι καλλιτέχνες των οποίων το όνομα διατηρεί μια αδιαμφισβήτητη αύρα ακόμα και αν έχουν φύγει από τη ζωή. Αυτό συμβαίνει με τον θρυλικό χορευτή Rudolf Nureyev που με το έργο του έγραψε ξεχωριστή ιστορία στο μπαλέτο. Έτσι αδημοσίευτο υλικό από την καριέρα του διάσημου χορευτή και χορογράφου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο νέο ντοκιμαντέρ – Νουρέγιεφ: Όλος ο κόσμος η σκηνή του.

Το ντοκιμαντέρ για το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου παρουσιάζει αποσπάσματα από τον χορό, τις χορογραφίες και τις πρόβες του Rudolf Nureyev μέσα από σπάνιο υλικό που έχει αποκαλυφθεί.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Jacqui Morris έλαβε το δικαίωμα πρόσβασης σε 20 κουτιά ταινιών VHS από την φιλανθρωπική οργάνωση Nureyev Foundation. Αλλά δεν ήξερε ότι βίντεο του Nureyev που δεν είχε δει ποτέ κανείς πριν ήταν σε αυτές τις ταινίες. “Είχαμε κυριολεκτικά εκατοντάδες παλιές ταινίες VHS για να παρακολουθήσουμε και παρόλο που είχαν μαγνητοσκοπηθεί πολύ καλά από το ίδρυμα, ποτέ δεν ξέρεις με τα παλιά VHS”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θα μπορούσατε να βρείτε ένα κενό κομμάτι στη μέση της ταινίας όπου ο καθένας πιστεύει ότι έχει τελειώσει και στη συνέχεια ξαφνικά να μετακινηθείτε μέχρι το τέλος και να βρείτε ένα ενδιαφέρον κομμάτι.”

Η αυτομόληση του Νουρέγιεφ στη Δύση το 1961, στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, ήταν ένα γεγονός που τον έκανε διάσημο παγκοσμίως.

Δεν του άρεσε να τον μαγνητοσκοπούν στη σκηνή, αλλά επέτρεψε σε στενούς φίλους να τραβήξουν πλάνα, όπου μπορούσε να δει χορογραφώντας πιο μοντέρνο και πρωτοποριακό χορό.

Πηγή: itv.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή