Menu

Τα χαρακτηριστικά της μεθόδου εκπαίδευσης μπαλέτου Balanchine

  • Κατηγορία Νέα

Η μέθοδος Balanchine είναι μια τεχνική εκμάθησης μπαλέτου που ανέπτυξε ο χορογράφος George Balanchine. Η μέθοδος Balanchine είναι η τεχνική εκπαίδευσης που ακολουθούν οι χορευτές της Σχολής του Αμερικανικού Μπαλέτου (η σχολή που συνδέεται με το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης) και επικεντρώνεται σε πολύ γρήγορες κινήσεις με μια πιο εκτεταμένη χρήση του άνω μέρους του σώματος.

Χαρακτηριστικά της μεθόδου Balanchine

Η μέθοδος Balanchine χαρακτηρίζεται από μεγάλη ταχύτητα, βαθιά plie και μεγάλη έμφαση στις γραμμές του σώματος. Οι χορευτές μπαλέτου Balanchine πρέπει να είναι γυμνασμένοι και εξαιρετικά ευλύγιστοι. Η μέθοδος έχει πολλές ξεχωριστές θέσεις των χεριών και δραματική χορογραφία.

Οι θέσεις των χεριών στην μέθοδο Balanchine (συχνά αποκαλούμενες ως "Balanchine Arms") τείνουν να είναι πιο ανοιχτές, λιγότερο καμπυλωτές και συχνά λυγίζουν στον καρπό. Τα plie είναι πιο βαθιά και οι θέσεις arabesque είναι συνήθως άνισες, με ανοιχτό ισχίο που δίνει την ψευδαίσθηση στο κοινό μιας υψηλότερης γραμμής arabesque. 

George Balanchine

O George Balanchine ανέπτυξε τη μέθοδο εκπαίδευσης μπαλέτου για την οποία είναι γνωστός και έγινε συνιδρυτής του μπαλέτου της Νέας Υόρκης. Θεωρείται ως ο πρώτος σύγχρονος χορογράφος στον κόσμο του μπαλέτου, του οποίου το πάθος και η δημιουργικότητα του, τον οδήγησαν σε διαχρονικά κλασικά μπαλέτα.

Ο Balanchine θεωρείται συχνά πρωτοπόρος του σύγχρονου μπαλέτου. Πολλά από τα μπαλέτα του παρουσιάζουν ένα σύγχρονο ύφος χορού. Μερικά από τα διάσημα έργα του είναι τα: Serenade, Jewels, Don Quixote, Firebird, Stars and Stripes και A Midsummer Night’s Dream.

Πηγή: thoughtco.com

 

 

επιστροφή στην κορυφή