Menu

Οι 15 λόγοι που αγαπάμε το μπαλέτο

  • Κατηγορία Νέα

Το μπαλέτο είναι εδώ και αιώνες μια από τις κορυφαίες μορφές τέχνης που οι καθηγητές χορού εξηγούν ότι αποτελεί “τη βάση όλων των μορφών χορού”. Είναι όμορφο, έχει τεχνική και για πολλούς λόγους είναι αγαπητό από το κοινό.

Οι λόγοι για τους οποίους αγαπάμε το μπαλέτο ως τέχνη είναι:

1. Για το βαθμό στον οποίο έχει εξελιχθεί η τεχνική του

Μερικές φορές είναι δύσκολο να πιστέψουμε τις εκπληκτικές κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι χορευτές μπαλέτου τη σημερινή εποχή, σε σύγκριση με τις κινήσεις στο μπαλέτο πριν από μερικές δεκαετίες. Και συνεχίζει να εκπλήσσει η εξέλιξη του μπαλέτου.

2. Γιατί παρουσιάζει πραγματικούς καλλιτέχνες

Οι χορευτές μπαλέτου είναι πραγματικοί καλλιτέχνες και εντυπωσιάζουν το κοινό με την άρτια τεχνική τους, την αγάπη τους για το χορό και το ταλέντο τους. Ανάμεσα στους κορυφαίους χορευτές με λαμπρή καριέρα στο μπαλέτο είναι ο Carlos Acosta, η Darcey Bussell, η Alessandra Ferri, ο Rudolf Nureyev, η Gelsey Kirkland, η Polina Semionova, η Svetlana Zakharova, η Diana Vishneva και πολλοί άλλοι. Ο κάθε χορευτής έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ιστορία του μπαλέτου και έχει κάνει το κοινό με το χορό του να αγαπήσει το μπαλέτο ως τέχνη.

3. Για την πρίμα μπαλαρίνα Anna Pavlova

Η θρυλική μπαλαρίνα Anna Pavlova άφησε εποχή στην ιστορία του μπαλέτου. Ακόμα και το γνωστό καλοκαιρινό επιδόρπιο πήρε το όνομα της. Μια μπαλαρίνα με μοναδικό ταλέντο που συνέβαλε στην εξέλιξη του μπαλέτου.

4. Για τις στιγμές που οι χορευτές συμμετέχουν σε δημοφιλή βίντεο

Πάντα είναι εντυπωσιακοί οι χορευτές μπαλέτου όταν εμφανίζονται σε μουσικά βίντεο ή ταινίες. Ένα βίντεο με χορευτές μπαλέτου αποκτά ομορφιά και χάρη ή μια ταινία με χορευτές παρουσιάζει ενδιαφέρον σχετικά με το επαγγελματικό μπαλέτο.

5. Γιατί μας διδάσκει τη μουσική

Η ενασχόληση με το μπαλέτο ή ακόμα και η παρακολούθηση μιας παράστασης καλλιεργεί την αγάπη για την κλασική μουσική και την κατανόηση της δομής της.

6. Γιατί είναι η βάση για όλες τις άλλες μορφές χορού

Το μπαλέτο είναι η αρχή για την εξέλιξη όλων των άλλων μορφών χορού όπως το σύγχρονο, το λυρικό και το νεοκλασικό.

7. Για τα εντυπωσιακά κοστούμια

Τα κοστούμια του μπαλέτου είναι περίτεχνα και πραγματικά εντυπωσιακά. Αποτελούνται συνήθως από τούλι, πούλιες, διαμάντια, φτερά. Για κάθε παράσταση δημιουργούνται λαμπερά κοστούμια για τους χορευτές που έχουν πρωτότυπα και εντυπωσιακά σχέδια.

8. Για τα συναισθήματα που δημιουργεί

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν χρειάζεται να εξηγήσετε στους φίλους του χορού. Και όταν εργάζεστε σε μια εταιρεία μπαλέτου, δημιουργείτε δεσμούς που μπορεί να είναι σχεδόν οικογενειακοί.

9. Για τη μαγεία που προσφέρει

Όταν παρακολουθείτε ένα ντοκιμαντέρ, μια ταινία για το χορό ή μια παράσταση καταλαβαίνετε ότι το θέατρο είναι καθαρή μαγεία και το μπαλέτο είναι η πιο όμορφη μορφή τέχνης.

10. Γιατί προσφέρει δεξιότητες με τις οποίες μπορούμε να καταλάβουμε οποιαδήποτε άλλη μορφή χορού με ευκολία

Το μπαλέτο μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο άθλημα γιατί χρειάζεται σκληρή προπόνηση, αφοσίωση, υπομονή και δύναμη. Έτσι γνωρίζοντας τις βασικές αρχές του μπαλέτου μπορούμε να μάθουμε πιο εύκολα τις άλλες μορφές χορού.

11. Για τα εντυπωσιακά pas de deux των χορευτών

Ένα άρτια χορογραφημένο και καλά εκτελεσμένο pas de deux είναι πραγματικά εντυπωσιακό για το κοινό. Όμως και οι καλλιτέχνες όταν το χορεύουν αισθάνονται εξαιρετικά στη σκηνή.

12. Γιατί δίνει κομψότητα και χάρη

Το μπαλέτο προσφέρει σωστή στάση του σώματος και χάρη στις κινήσεις. Μια μπαλαρίνα ξεχωρίζει από τη στάση του σώματός της και την πειθαρχία της.

13. Για την εκφραστικότητά του

Μερικές φορές, οι λέξεις απλά δεν κάνουν την τέχνη. Ο χορός είναι η τελική μορφή της αυτο-έκφρασης και δεν απαιτεί από εσάς να εξηγήσετε τον εαυτό σας.

14. Γιατί προσφέρει αντοχή

Παπούτσια pointe, οντισιόν, δύσκολα βήματα. Οι χορευτές μπαλέτου μπορεί να φαίνεται ότι κάνουν τα βήματα μπαλέτου με ευκολία, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να έχουν μεγάλη αντοχή.

15. Γιατί μας εμπνέει από την πρώτη στιγμή

Τα φώτα, τα κοστούμια, το μακιγιάζ, η μουσική. Το μπαλέτο τροφοδοτεί το εσωτερικό μας παιδί και μας θυμίζει τι είναι να είσαι παιδί.

Πηγή: dancemagazine.com.au

 

 

επιστροφή στην κορυφή