Menu

Σπουδαίοι χορευτές στο μπαλέτο Καρυοθραύστης στο Christmas Theatre

  • Κατηγορία Νέα

Ο Καρυοθραύστης, το κορυφαίο έργο του κλασικού ρεπερτορίου και ένα από τα διασημότερα μπαλέτα όλων των εποχών, παρουσιάζεται με σπουδαίους χορευτές της Αγίας Πετρούπολης και ζωντανή ορχήστρα από 19 έως 30 Δεκεμβρίου στο Christmas Theatre (Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου). Στην παράσταση συμμετέχουν γνωστοί χορευτές του Μπαλέτου Μαριίνσκι και σολίστ του διάσημου Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους σολίστ που χορεύουν στις παραστάσεις στο Christmas Theatre είναι οι γνωστοί χορευτές του Μπαλέτου Μαριίνσκι, Ίγκορ Κολμπ, Βίκτορ Καϊξετά και Μπορίς Ζουρίλοφ. Παρακάτω θα δούμε τα βιογραφικά στοιχεία των τριών σπουδαίων χορευτών του Μπαλέτου Μαριίνσκι της Ρωσίας, οι οποίοι χορεύουν στο ρόλο του Πρίγκιπα Καρυοθραύστη.

Ίγκορ Κολμπ (Igor Kolb)

O Ίγκορ Κολμπ γεννήθηκε στο Pinsk της Λευκορωσίας και είναι κορυφαίος χορευτής του Mariinsky Ballet. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μπαλέτου της Λευκορωσίας και μπήκε στο Μπαλέτο Μαριίνσκι το 1996. Το 1998 έγινε σολίστ και το 2003 προήχθη σε σολίστ του Μπαλέτου Μαριίνσκι. Έκανε το ντεμπούτο του στην Όπερα της Ρώμης όταν χόρεψε στο μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη σε παραγωγή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ το 2002. Επίσης το 2006 χόρεψε στο Μπαλέτο του Βερολίνου στην παραγωγή της Λίμνης των Κύκνων του Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει πολλά έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου μπαλέτου όπως: Η Συλφίδα, Ζιζέλ, Λίμνη των Κύκνων, Ο Κουρσάρος, Η Ωραία Κοιμωμένη, Η Μπαγιαντέρα, Ο Καρυοθραύστης, Ραϋμόντα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, αλλά και σε μπαλέτα των χορογράφων George Balanchine, Alexei Ratmansky, Yuri Grigorovich, William Forsythe, κ.α. Έχει λάβει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις όπως το Βραβείο του Καλλιτέχνη της Ρωσίας το 2009 και το Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου Βαγκάνοβα το 1995.

Βίκτορ Καϊξετά (Victor Caixeta)

O Βίκτορ Καϊξετά γεννήθηκε στην Ουμπερλάντια της Βραζιλίας και είναι σολίστ και μέλος του corps de ballet του Mariinsky Ballet. Αποφοίτησε από την Σχολή Μπαλέτου του Βερολίνου το 2017 και έγινε μέλος του Mariinsky Ballet το ίδιο έτος. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει πολλά μπαλέτα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου μπαλέτου όπως: Η Συλφίδα, Η Λίμνη των Κύκνων, Ο Κουρσάρος, Prodigal Son σε χορογραφία George Balanchine, Η Πηγή του Μπαχτσισαράι, Ο Καρυοθραύστης, Σπάρτακος, Ο Θρύλος της Αγάπης, Σταχτοπούτα, Ο Καρυοθραύστης, Violin Concerto No 2 σε χορογραφία Anton Pimonov, The Four Seasons σε χορογραφία Ilya Zhivoi.

Μπορίς Ζουρίλοφ (Boris Zhurilov)

Ο Μπορίς Ζουρίλοφ γεννήθηκε στο Λένινγκραντ της Αγίας Πετρούπολης. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Μπαλέτου Βαγκάνοβα το 2006 και από τότε είναι σολίστ και μέλος του corps de ballet του Mariinsky Ballet. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει πολλά έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου μπαλέτου όπως: Ο Κουρσάρος, Η Λίμνη των Κύκνων, Ραϋμόντα, Η Μπαγιαντέρα, Δον Κιχώτης, Η Πηγή του Μπαχτσισαράι, Ο Καρυοθραύστης, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, αλλά και σε μπαλέτα των χορογράφων George Balanchine, Frederick Ashton, Yuri Grigorovich, Alexei Ratmansky, Wayne McGregor, κ.α.

Με πληροφορίες από: mariinsky.ru

επιστροφή στην κορυφή