Menu

Το σκληρό πρόγραμμα προπόνησης μιας μπαλαρίνας

Η Kathryn Boren είναι μπαλαρίνα που χορεύει με το American Ballet Theatre για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Η Boren εκτός από την καθημερινή προπόνηση μπαλέτου και τις εξαντλητικές πρόβες, ακολουθεί και σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής. Συνεργάζεται με επαγγελματίες γυμναστές για να κάνει τις ασκήσεις που θα ενδυναμώσουν περισσότερο το σώμα της. Επίσης είναι πιστοποιημένη personal trainer από το 2018.

Ως επαγγελματίας χορεύτρια, η Kathryn Boren έχει παρατηρήσει ότι το σώμα της δεν έχει την αντοχή που είχε όταν ήταν νεότερη. Παράλληλα όμως έχει αποκτήσει περισσότερη επίγνωση του σώματος της και των δυνατοτήτων της στο μπαλέτο.

Έτσι άρχισε να πειραματίζεται με το πώς μπορεί μπορεί να διατηρήσει γυμνασμένο το σώμα της και να έχει περισσότερη αντοχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η λύση προέκυψε όταν άρχισε να πειραματίζεται με παράλληλη προπόνηση στο γυμναστήριο. Κατά συνέπεια ακολούθησε ένα πρόγραμμα ασκήσεων που ενδυναμώνουν το σώμα της.

Η Boren εκτός από τα μαθήματα μπαλέτου και τις πρόβες ακολουθεί και συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης. Επίσης λόγω της ενασχόλησής της με το μπαλέτο μπορεί να κάνει και πιο δύσκολες ασκήσεις που συμβάλουν στην ευελιξία του σώματος.

Όπως σημειώνει η ίδια χαρακτηριστικά: “Πρέπει να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τα πάντα από το κέντρο βάρους μας και να έχουμε ισορροπία. Πάντα ακολουθώ σκληρό πρόγραμμα για να γυμνάζω τους μύες στα πόδια, γι' αυτό προσπαθώ να επικεντρωθώ σε αυτό γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό για μένα”.

Δείτε video που έχει ανεβάσει στο instagram από την προπόνησή της

Πηγή: businessinsider.co.za

Πολυμέσα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

balancing act || #katieborenfitness #kathrynboren

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katie Boren Fitness (@katieborenfitness) στις

επιστροφή στην κορυφή