Menu

Η Όπερα Γκαρνιέ του Παρισιού γιόρτασε 350 χρόνια σε μια λαμπερή βραδιά με διάσημους καλεσμένους

Στις 8 Μαΐου πολλοί celebrities έδωσαν το παρών σε μια λαμπερή βραδιά που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επετείου για τα 350 χρόνια της Όπερας Palais Garnier στο Παρίσι. Γνωστοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές της όπερας βρέθηκαν στην ξεχωριστή αυτή γιορτή της Όπερας Γκαρνιέ. Ανάμεσά στους διάσημους καλεσμένους ήταν η Μέγκ Ράιαν, η Μάγκι Τζίλενχαλ, η Αμιρά Καζάρ, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, Aurelie Dupont, η σοπράνο Anna Netrebko και πολλοί άλλοι. Οι celebrities εντυπωσίασαν με τις ξεχωριστές εμφανίσεις τους.

Το Παλέ Γκαρνιέ (στα γαλλικά: Palais Garnier) είναι μία όπερα 1.979 θέσεων στο Παρίσι, η οποία κτίστηκε από το 1861 μέχρι το 1875, προορισμένη να γίνει η έδρα της Όπερας του Παρισιού. Αρχικά ονομαζόταν Salle des Capucines (Αίθουσα των Καπουτσίνων) επειδή βρισκόταν στο Boulevard des Capucines στο 9ο γεωγραφικό διαμέρισμα του Παρισιού, αλλά σύντομα έγινε γνωστό ως Palais Garnier (Παλάτι του Γκαρνιέ) σε αναγνώριση της χλιδής και του αρχιτέκτονά του, Σαρλ Γκαρνιέ. Το θέατρο αποκαλείται και Opéra Garnier και ιστορικά είναι γνωστό ως Opéra de Paris (Όπερα του Παρισιού) ή πιο απλά Opéra, καθώς ήταν η πρωταρχική λυρική σκηνή στο Παρίσι, αλλά και έδρα του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, μέχρι το 1989, όταν η Opera Bastille άνοιξε τις πύλες της στην περιοχή της Βαστίλλης. Η αίθουσα του Παλέ Γκαρνιέ χρησιμοποιείται πλέον κυρίως για παραστάσεις μπαλέτου.

Το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού (Ballet de l'Opéra de Paris) είναι ο παλαιότερος εθνικός θίασος μπαλέτου στον κόσμο και οι ρίζες πολλών Ευρωπαϊκών και διεθνών εταιρειών μπαλέτου εντοπίζονται σ’ αυτό.  Αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της Όπερας του Παρισιού, η οποία ιδρύθηκε το 1669 ως  Ακαδημία της Όπερας (Académie d'Opera), αν και ο θεατρικός χορός δεν αποτελούσε σημαντική συνιστώσα της Όπερας του Παρισιού μέχρι το 1673. Αργότερα μετονομάστηκε σε Académie Royale de Musique (Royal Academy of Music) και τέθηκε υπό την ηγεσία του Jean-Baptiste Lully. Η Όπερα του Παρισιού απέκτησε κατά καιρούς διάφορες επίσημες ονομασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της. Όμως από το 1994 έχει χαρακτηριστεί ως Εθνική Όπερα του Παρισιού (Paris National Opera). Σήμερα η εταιρεία παρουσιάζει παραστάσεις μπαλέτου κυρίως στο Palais Garnier.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν η Aurelie Dupont και η Anna Netrebko, από τη λαμπερή βραδιά στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο instagram.

Με πληροφορίες από: vogue.ru, wikipedia.org

επιστροφή στην κορυφή