Menu

Το νέο έργο του χορογράφου Alexei Ratmansky με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα για το American Ballet Theatre

Φέτος την άνοιξη, το American Ballet Theatre παρουσιάζει το έργο "Of Love and Rage", ένα νέο μπαλέτο που βασίζεται σε μια ιστορία αγάπης από την ελληνική μυθολογία. Πρόκειται για το πιο αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα που έχει διασωθεί το Χαιρέας και Καλλιρρόη του Χαρίτωνος Αφροδισιέως. 

Το μπαλέτο "Of Love and Rage" θα παρουσιαστεί σε πρεμιέρα στις 5 Μαρτίου 2020 στο Κέντρο Τεχνών του Segerstrom στην Costa Mesa της Καλιφόρνια. (Η πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη είναι προγραμματισμένη για τις 2 Ιουνίου 2020). Το δημιούργησε ο Alexei Ratmansky, μόνιμος χορογράφος του American Ballet Theatre, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Γάλλο ηθοποιό Guillaume Gallienne για να προσαρμόσει την πλοκή του μυθιστορήματος σε ένα έργο που να συνδυάζεται με χορό. Η μουσική είναι του Aram Khachaturian, αναθεωρημένο από τον συνθέτη Philip Feeney. Πολλά μουσικά αποσπάσματα προέρχονται από το ρώσικο μπαλέτο Gayané, το οποίο έκανε πρεμιέρα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τα σκηνικά του Jean-Marc Puissant αντικατοπτρίζουν τόσο την περίοδο κατά την οποία γράφτηκε το μυθιστόρημα όσο και το σκηνικό της εποχής καθώς μας μεταφέρει στις Συρακούσες, αλλά και σε τοποθεσίας στην αρχαία Βαβυλώνα και στην Τουρκία.

Αυτό δεν είναι το πρώτο έργο του Alexei Ratmansky εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα καθώς το 2016 το έργο του Serenade είχε έμπνευση από το Συμπόσιο του Πλάτωνα. Τα τελευταία χρόνια ο διάσημος χορογράφος ενδιαφέρεται αρκετά για την ελληνική μυθολογία. Στο έργο του υπάρχει μια ισορροπία δυνάμεων σε αρμονία με τη μουσική με ένταση και συγκίνηση. Επίσης να σημειωθεί ότι το έργο Καλλιρρόη καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γεγονότων, με επεισόδια που απεικονίζουν την αγάπη, τη σύγκρουση, ακόμη και τον πόλεμο. 

Δείτε παρακάτω ένα video από την προετοιμασία του νέου μπαλέτου του Alexei Ratmansky εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα.

Πηγή: pointemagazine.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή