Menu

Εθνική Λυρική Σκηνή: Μεταδόσεις κορυφαίων παραστάσεων όπερας και μπαλέτου της ΕΛΣ τον Απρίλιο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά ένα νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου σε συνεργασία με την ΕΡΤ αλλά και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της www.nationalopera.gr.

Έτσι μέσα στον Απρίλιο, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει στο ελληνικό και διεθνές κοινό ένα πανόραμα της καλλιτεχνικής δραστηριότητάς της, από τις μεγαλειώδεις παραστάσεις όπερας στο Ηρώδειο με διεθνείς σταρ, όπως, μεταξύ άλλων, η Ανίτα Ρατσβελισβίλι, τις εντυπωσιακές παραγωγές οπερέτας, μπαλέτου, παιδικής όπερας που παρουσιάστηκαν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, έως και μπαρόκ όπερα και μουσικό θέατρο από την Εναλλακτική Σκηνή.

Η έναρξη του προγράμματος μεταδόσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα γίνει μέσω της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιοποιηθεί το μεγάλο αρχείο παραστάσεων της ΕΛΣ στο Ηρώδειο, οι οποίες έχουν μαγνητοσκοπηθεί από τα συνεργεία της ΕΡΤ. Έτσι στις 11 Απριλίου στις 23:15 μ.μ. στην ΕΡΤ2 και στο https://webtv.ert.gr/ert2-live/ θα μεταδοθεί μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, η Κάρμεν του Μπιζέ με την κορυφαία μέτζο σοπράνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι στο ρόλο του τίτλου. Επίσης στις 25 Απριλίου στις 23:15 μ.μ. η ΕΡΤ2 και το https://webtv.ert.gr/ert2-live/ θα παρουσιάσουν τον Ναμπούκκο του Βέρντι, με τον σπουδαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ομώνυμο ρόλο.

Παράλληλα εντός του Απριλίου στο www.nationalopera.gr και στο κανάλι της ΕΛΣ στο YouTube θα μεταδοθούν:

οι οπερέτες Η Νυχτερίδα (20/4), Ο μικάδος (26/4),

το μπαλέτο Η λίμνη των κύκνων (15/4),

οι παιδικές όπερες Το αηδόνι του αυτοκράτορα (24/4) & Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς (30/4),

η μπαρόκ όπερα Η βασίλισσα των ξωτικών (22/4) και το ρεσιτάλ του Δημήτρη Πλατανιά (13/4)

Οι διαδικτυακές μεταδόσεις θα ξεκινούν στις 20:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια κάθε παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 30 ώρες στο www.nationalopera.gr.

Όλες οι ψηφιακές πρεμιέρες των παραστάσεων της ΕΛΣ θα μεταδίδονται live και στη σελίδα της ΕΛΣ στο Facebook.

Στις μεταδόσεις της ΕΡΤ θα υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά. Στις μεταδόσεις μέσω διαδικτύου θα υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά, ενώ για τις παραγωγές Η νυχτερίδα & Η βασίλισσα των ξωτικών θα υπάρχουν υπότιτλοι και στα αγγλικά.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα μεταδόσεων στο: www.nationalopera.gr

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Facebook.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή