Menu

Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού: Έργα του Jerome Robbins σε online προβολή από 13 έως 19 Απριλίου

Η Όπερα του Παρισιού δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει δωρεάν στο διαδίκτυο μερικές από τις πιο όμορφες παραστάσεις της. Έτσι από την Δευτέρα 13 Απριλίου έως την Κυριακή 19 Απριλίου 2020, θα είναι διαθέσιμη για προβολή μια παράσταση αφιέρωμα στον χορογράφο Jerome Robbins. Η παράσταση περιλαμβάνει τα έργα Glass Pieces, Afternoon of a Faun, A Suite of Dances, Fancy Free και συμμετέχουν οι κορυφαίοι χορευτές, σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού. 

Το Αφιέρωμα στον Jerome Robbins θα ξεκινήσει να προβάλλεται μέσω live streaming την Δευτέρα 13 Απριλίου στις 20:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας και θα είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα της Όπερας του Παρισιού (https://www.operadeparis.fr/) και στην αντίστοιχη σελίδα της στο facebook (https://www.facebook.com/BalletdelOperadeParis/). 

Ο διάσημος χορογράφος Jerome Robbins θεωρούσε το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού ως τη δεύτερη οικογένειά του μετά το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης (New York City Ballet). Αυτή η παράσταση προς τιμήν του συγκεντρώνει έργα που μαρτυρούν την απεριόριστη ποικιλία των πηγών της έμπνευσης και της ιδιοφυΐας του για τη σκηνή. Μέσα από τις χορογραφίες φαίνεται ο τέλειος εναρμονισμός των κινήσεων με τους ήχους της μουσικής. Μέσα από το μπαλέτο Fancy Free, ενός πραγματικού θεατρικού πορτρέτου μιας εποχής, ο Robbins προσφέρει μια άλλη πτυχή των ταλέντων του.

Πληροφορίες παράστασης

Χορογραφίες: Jerome Robbins
Μουσική διεύθυνση: Valery Ovsyanikov
Συμμετέχουν οι χορευτές:  Eleonora Abbagnato, Amandine Albisson, Alice Renavand, Sae Eun Park, Stéphane Bullion, Hugo Marchand, Karl Paquette, François Alu, Paul Marque
Σκηνοθεσία: Vincent Bataillon     

Με πληροφορίες από: operadeparis.fr

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση για την παράσταση από τον λογαριασμό του Ballet de l'Opéra de Paris στο instagram.

επιστροφή στην κορυφή