Menu

Mariinsky Ballet: Το μπαλέτο Yaroslavna The Eclipse με κορυφαίους χορευτές σε διαδικτυακή προβολή

  • Κατηγορία Νέα

Το Θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης συνεχίζει το πρόγραμμα των online μεταδόσεων κορυφαίων παραστάσεων με το μπαλέτο "Yaroslavna. The Eclipse". Πρόκειται για ένα μπαλέτο τριών πράξεων σε μουσική Boris Tishchenko και σε χορογραφία Vladimir Varnava. Στο μπαλέτο πρωταγωνιστούν οι ταλαντούχοι χορευτές Zlata Yalinich, Yuri Smekalov, Grigory Popov, Kristina Shapran, οι σολίστ και το corps de ballet του Mariinsky Ballet. Επίσης συμμετέχει η ορχήστρα του Θεάτρου Μαριίνσκι υπό τη διεύθυνση του Valery Gergiev.

Το μπαλέτο "Yaroslavna. The Eclipse" θα μεταδοθεί μέσω live streaming την Τρίτη 21 Απριλίου στις 19:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας στο διαδικτυακό κανάλι του Mariinsky Theatre (https://mariinsky.tv/e) και θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο για 24 ώρες. 

Ο διάσημος συνθέτης Boris Tishchenko έγραψε το μπαλέτο Yaroslavna (The Eclipse) το 1974 για το Maly Opera Theatre στο Λένινγκραντ. Η παραγωγή χορογραφήθηκε από τον Oleg Vinogradov και σκηνοθετήθηκε από τον Yuri Lyubimov και ήταν ένα από τα καλύτερα μπαλέτα της δεκαετίας του 1970. Το έργο αποτελεί μια διαφορετική ερμηνεία του έργου The Tale of Igor's Campaign, από αυτήν που έχουμε δει στην όπερα Prince Igor. Πρόκειται για μια σύγχρονη παραγωγή του έργου του Tishchenko σε χορογραφία Vladimir Varnava. 

Όπως επισημαίνει ο χορογράφος Vladimir Varnava όταν διαβάζει το κείμενο του έργου "The Tale of Igor's Campaign" προσπαθεί να το συνδέσει με πτυχές του εαυτού του και να το μεταφέρει πιο κοντά στους σημερινούς ανθρώπους. Η ιστορία αφορά έναν άνδρα και ο χορογράφος προσπαθεί να μεταφέρει μέσα από τη χορογραφία, τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που ενεργεί αποκλειστικά για να ικανοποιήσει τις δικές του φιλοδοξίες. Το έργο Yaroslavna αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που από το σκοτάδι γίνεται ο ήρωας που έρχεται στο φως. 

Πληροφορίες παράστασης

Boris Tishchenko
Yaroslavna. The Eclipse
μπαλέτο σε τρεις πράξεις
Λιμπρέτο των Vladimir Varnava και Konstantin Fyodorov
Χορογραφία: Vladimir Varnava
Σκηνικά και Κοστούμια: Galya Solodovnikova
Μουσική διεύθυνση: Valery Gergiev

Yaroslavna: Zlata Yalinich
Prince Igor: Yuri Smekalov
Div: Grigory Popov
Polovtsian Maiden: Kristina Shapran

Δείτε το μπαλέτο στο: https://mariinsky.tv/e

επιστροφή στην κορυφή