Menu

New York City Ballet: Το μπαλέτο Apollo του George Balancine σε online μετάδοση από 29 Απριλίου

  • Κατηγορία Νέα

Το μπαλέτο της Νέας Υόρκης έχει ξεκινήσει μια ψηφιακή εαρινή σεζόν από τις 21 Απριλίου στο πλαίσιο της οποίας προβάλλει εντυπωσιακές παραστάσεις του ρεπερτορίου του. Η διαδικτυακή σεζόν θα συνεχιστεί για έξι εβδομάδες, με προβολές παραστάσεων μπαλέτου κάθε Τρίτη και Παρασκευή το βράδυ στις 8 pm ET (κάθε Τετάρτη και Σάββατο αντίστοιχα στις 3 π.μ. ώρα Ελλάδας), έως τις 29 Μαΐου. Κάθε παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 72 ώρες στο επίσημο κανάλι του New York City Ballet στο Youtube, στην επίσημη σελίδα του New York City Ballet στο Facebook και στην επίσημη ιστοσελίδα του https://www.nycballet.com/.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα του Χορού, προβάλλεται το μπαλέτο Απόλλωνας σε χορογραφία George Balanchine. Πρόκειται για το παλαιότερο έργο του ρεπερτορίου του New York City Ballet. Η δημιουργία του αποτέλεσε την πρώτη συνεργασία του George Balanchine με τον συνθέτη Igor Stravinsky και αποτέλεσε μια από τις πρώτες διεθνείς επιτυχίες του νεαρού χορογράφου που δημιουργήθηκε για τα Ballets Russes του Sergei Diaghilev το 1928. Μετά την εισαγωγή του έργου στο ρεπερτόριο του New York City Ballet το 1951, ο Balanchine αναθεώρησε το μπαλέτο πολλές φορές μέχρι να εξελιχθεί στη νεότερη έκδοσή του. 

Το μπαλέτο Apollo, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας, είναι μια παράσταση που μαγνητοσκοπήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019. Στην παράσταση συμμετέχει ο κορυφαίος χορευτής του New York City Ballet, Taylor Stanley, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο ρόλο του νεαρού θεού του Ολύμπου, η κορυφαία χορεύτρια του New York City Ballet, Tiler Peck ως Τερψιχόρη, η σολίστ Brittany Pollack ως Πολύμνια και η σολίστ Indiana Woodward ως Καλλιόπη. Επίσης συμμετέχει η ορχήστρα του New York City Ballet υπό τη διεύθυνση του Andrew Litton.

επιστροφή στην κορυφή