Menu

The Stuttgart Ballet: Το μπαλέτο Onegin σε online προβολή από 1 έως 3 Μαΐου

Το Μπαλέτο της Στουτγκάρδης στη Γερμανία συνεχίζει το πρόγραμμα διαδικτυακών μεταδόσεων παραστάσεων του, με το μπαλέτο Onegin σε χορογραφία John Cranko. Το μπαλέτο Onegin, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αλεξάντρ Πούσκιν, που δημιουργήθηκε το 1965 και αναθεωρήθηκε το 1967, περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου μπαλέτου: την Τατιάνα, την ντροπαλή και ήσυχη αλλά παθιασμένη κόρη ενός γαιοκτήμονα, τον Ευγένιο Ονέγκιν, έναν κομψό αλλά αλαζονικό και εγωιστή νέο από την Αγία Πετρούπολη, τον Βλαδίμηρο Λένσκι, ένα νεαρό ρομαντικό και ονειροπόλο ποιητή και την Όλγα, την μικρή αδερφή της Τατιάνας.

Το μπαλέτο Onegin του John Cranko θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μπαλέτα του 20ου αιώνα και έχει εισέλθει ρεπερτόριο περισσότερων από 35 εταιρειών παγκοσμίως. Στην παράσταση που προβάλλεται online πρωταγωνιστούν οι κορυφαίοι χορευτές του Stuttgart Ballet, Friedemann Vogel ως Onegin, Alicia Amatriain ως Tatiana, Elisa Badenes ως Olga, David Moore ως Lensky και Jason Reilly ως Prince Gremin. Επίσης η θρυλική χορεύτρια και χορογράφος Marcia Haydée συμμετέχει στο μπαλέτο. Τα επιβλητικά σκηνικά και κοστούμια του Jürgen Rose αποτυπώνουν τέλεια τη Ρωσία του 18ου αιώνα, ενώ η συναρπαστική μουσική του Peter Tchaikovsky αναδεικνύει την συναισθηματική αναταραχή των πρωταγωνιστών. 

Το μπαλέτο Onegin προβάλλεται μέσω livestream, την Παρασκευή 1 Μαΐου στις 19:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας στην επίσημη ιστοσελίδα του Stuttgart Ballet και θα είναι διαθέσιμο έως τις 3 Μαΐου στις 23:00 μ.μ.

Παρακολουθήστε το μπαλέτο στο: https://www.stuttgart-ballet.de/

Δείτε τη σχετική ανάρτηση για την παράσταση από τον λογαριασμό του Stuttgart Ballet στο instagram.

επιστροφή στην κορυφή